Ο Γιάννης Λάντζης στο CIK FIA Academy Trophy

Ο Γιάννης Λάντζης στο CIK FIA Academy Trophy

O Γιάννης Λάντζης είναι η ελληνική συμμετοχή στον κορυφαίο θεσμό ενιαίου στους αγώνες καρτ.

Τo Academy Trophy θεωρείται ο κορυφαίος θεσμός σε παγκόσμιο επίπεδο για την ανάδειξη νέων ταλέντων μέσω των αγώνων καρτ.

Η CIK-FIA σε συνεργασία με τον κατασκευστή σασί Parolin Racing Kart τα πρώτα χρόνια και το OTK Group στη συνέχεια, διοργανώνει το απόλυτα ενιαίο πρωτάθλημα για οδηγούς της κατηγορίας Junior. Φέτος συμμετέχουν 49 αθλητές από 39 χώρες. Θα παραλάβουν ολόιδια καρτ έπειτα από κλήρωση και έχοντας περιορισμό και στον αριθμό των ελαστικών, θα διεκδικήσουν το καλύτερο. Οι οδηγοί που διακρίθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, χαράζουν ήδη τη δική τους πορεία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.



Η Ελλάδα είναι παρούσα από την πρώτη κιόλας χρονιά διεξαγωγής του κορυφαίου αυτού θεσμού. Στο παρελθόν στέλναμε δύο εκπροσώπους αλλά φέτος, λόγω κάποιων ατυχών χειρισμών και επιλογών του παρελθόντος, έχουμε μόνο έναν. Κι αυτός είναι ο Γιάννης Λάντζης.

Ο Έλληνας οδηγός και ο μηχανικός του Κώστας Χατζής βρίσκονται ήδη στο Genk του Βελγίου για την πρεμιέρα του θεσμού. Ο νεαρός οδηγός, πρωταθλητής στην κατηγορία MINI ο οποίος φέτος μεταπήδησε στην μεγαλύτερη Junior, έχει να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό και δύσκολες καιρικές συνθήκες.



Την χθεσινή πρώτη μέρα δοκιμών με ενάμιση σκέλος υπό έντονη βροχή και το άλλο ενάμιση σε στεγνή άσφαλτο, προσπάθησε να βρει τις γραμμές του, να προσαρμοστεί στην πίστα και να δουλέψει ένα βασικό set-up. Έχει πολύ δουλειά να κάνει στα 4 σκέλη ελεύθερων δοκιμών που έχει για σήμερα, με την βροχή να αναμένεται και πάλι να περιπλέξει τα πράγματα. Από αύριο ξεκινούν οι μάχες των κατατακτήριων και των προκριματικών αγώνων. Ο Γιάννης Λάντζης θα παλέψει για το καλύτερο. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία, αφού από αυτήν κερδίζει το ελληνικό καρτ συνολικά.

Πηγή ERT

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube