Ο εγγονός Fittipaldi νικητής του MRF Challenge

Ο εγγονός Fittipaldi νικητής του MRF Challenge

Ο Pietro Fittipaldi πήρε το χειμερινό τρόπαιο, ενώ εντυπωσίασαν επίσης οι γιοι των Michael Schumacher και Adrian Newey.

O Pietro Fittipaldi πήρε τον τίτλο στο χειμερινό MRF Challenge, με δύο νίκες από ισάριθμες pole positions στον τελευταίο γύρο του θεσμού, στην πίστα Irungattukottai κοντά στο Chennai της Ινδίας.

Στις δύο του νίκες, ο Fittipaldi είχε πίσω του τον Harrison Newey, που έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις του στο MRF Challenge του 2015-16, αλλά δεν ήταν αρκετά κοντά για να απειλήσει τον νέο πρωταθλητή, τον εγγονό του θρυλικού Emerson Fittipaldi.

Είναι ο τρίτος τίτλος του 19χρονου Pietro με αυτοκίνητο. Ο Βραζιλιάνος φέτος θα ανέβει από τη Formula 3 στη Formula V8 3.5 με τη Fortec Motorsport, αφού είχε πάρει τον τίτλο στο Junior NASCAR το 2011 και στη Βρετανική Formula Renault το 2014.

«Σημαίνει πολλά για μένα και είναι σπουδαίο που προσθέτω κάτι ακόμα στο βιογραφικό μου», δήλωσε ο Fittipaldi. «Ξεκινώ το 2016 θετικά, κι αυτό με εμψυχώνει. Επίσης, η Fortec ήταν πρωταθλήτρια πέρσι στην 3.5 οπότε έχω την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά και θα μου δώσουν όλα όσα χρειάζομαι».

 Στο ντεμπούτο του στο MRF Challenge, o 16χρονος Mick Schumacher τερμάτισε τρίτος στον πρώτο αγώνα του σαββατοκύριακου και δεύτερος στο φινάλε που έγινε με αντίστροφη διάταξη εκκίνησης.

Νικητής στον αγώνα αυτόν ήταν ο 25χρονος Βέλγος Alessio Piciarello, ενώ την τρίτη θέση πήρε η επίσης 25χρονη Κολομβιανή Tatiana Calderon που πήρε και τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία του MRF Challenge.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube