O Carlos Sainz Jr. στο δρόμο για την F1

O Carlos Sainz Jr. στο δρόμο για την F1

Παίρνοντας τον τίτλο στη Formula Renault 3.5, o 20χρονος Ισπανός έβαλε σοβαρή υποψηφιότητα για μια θέση στην Toro Rosso F1.

Με 7 νίκες στη φετινή σεζόν της World Series by Renault, ο γιος του παλιού πρωταθλητή ράλι άξιζε τον τίτλο, που αύξησε και τις πιθανότητές του για άνοδο στη Formula 1.



Ως μέλος της Red Bull Junior Team από την αρχή της καριέρας του στα αυτοκίνητα, ο Sainz βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για τη θέση στην Toro Rosso που θα μείνει κενή το 2015 αφού ο Daniil Kvyat προήχθη στη Red Bull Racing, για να αντικαταστήσει τον Sebastian Vettel που θα πάει στη Ferrari.

Ο Sainz ήταν αναμφισβήτητα ο πιο δυνατός φέτος στη Formula Renault 3.5, έχοντας πάρει ήδη 5 νίκες στο πρώτο μισό της αγωνιστικής χρονιάς. Παρ’ όλα αυτά, στο δεύτερο μισό απειλήθηκε από τον συμπατριώτη του Roberto Mehri που είχε έρθει από το DTM.

Ο Sainz όμως, με άλλη μια διπλή νίκη στο Paul Ricard στα τέλη του Σεπτέμβρη, σχεδόν σφράγισε τον τίτλο. Τον βοήθησε πάντως και η διπλή εγκατάλειψη του Merhi στο φινάλε της Jerez, από σύγκρουση (όπου δεν έφταιγε) και από βλάβη αντίστοιχα.



Ο άτυχος Merhi μάλστα έχασε και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, από τον team-mate του Sainz στη Red Bull Junior, τον Γάλλο Pierre Gasly.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube