O Billy Monger ξανά στο μπάκετ μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε [video]

O Billy Monger ξανά στο μπάκετ μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε [video]

Ο 17χρονος οδηγός έχασε και τα δύο του πόδια στο ατύχημα του Donington Park

Ο Billy Monger, οδηγός στη βρετανική Formula 4, είχε τον Απρίλιο, ανήμερα του Πάσχα,  ένα τρομακτικό ατύχημα στον αγώνα του Donington Park ο οποίος ήταν υποστηρικτικός του BTCC.
 
Ο 17χρονος Monger μάχονταν στις μεσαίες θέσεις, όταν ξαφνικά τα αυτοκίνητα που είχε εμπρός του και κινείτο σε αντίστοιχο ρυθμό αλλά είχαν ορατότητα εμπρός, άνοιξαν το σχηματισμό τους. Και ξαφνικά ο Monger, που είχε πολύ μικρό οπτικό πεδίο καθώς ήταν κολλημένος στο σασμάν των προπορευόμενων μονοθεσίων, βρήκε μπροστά του το σχεδόν ακίνητο αυτοκίνητο του Patrik Pasma.
 
Η δύναμη της σύγκρουσης ήταν τρομακτική. Το ρύγχος του αυτοκινήτου του Monger σούβλισε αυτό του Pasma φτάνοντας σχεδόν ως τη μέση. Ο διαχύτης και η πίσω ανάρτηση έφτασαν σχεδόν ως το κράνος του. Και τα δύο διαλύθηκαν. Ο Pasma είχε τις αισθήσεις του, φαίνεται και στα τελευταία δευτερόλεπτα του video ότι κουνά τα χέρια του. Μεταφέρθηκε αρχικά στο ιατρικό κέντρο της πίστας κα εν συνεχεία με ασθενοφόρο στο Queen’s Medical Centre στο Nottinggham για εξετάσεις και έμεινε εκεί τη νύχτα για παρακολούθηση.
 
Ο Monger, όπως φαίνεται και στο video, χτύπησε άσχημα. Η κολόνα του τιμονιού έσπασε, όπως και όλο το εμπρός μέρος της «μπανιέρας». Είχε τις αισθήσεις του και μιλούσε στο ιατρικό προσωπικό, αλλά χρειάστηκαν δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν από το μονοθέσιο με προσοχή, καθώς ο οδηγός είχε κατάγματα και στα δύο πόδια. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο ίδιο νοσοκομείο, όπου τελικά οι γιατροί αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν και τα δύο πόδια για να του σώσουν τη ζωή.
 
Το σοκ ήταν μεγάλο, αλλά ο Billy φαίνεται πώς πέρα από γερή κράση έχει και μεγάλη θέληση και αγάπη για το σπορ.
Έτσι πριν λίγες μέρες βρέθηκε στο  Brands Hatch και οδήγησε ένα ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο του Fun Cup, το οποίο δημιούργησε γι’αυτό το πρωτάθλημα μια ομάδα τραυματιών πρώην μηχανικών του στρατού που ονομάζεται Team BRIT.
 
«Είναι πολύ καλό που επέστρεψα πίσω στο τιμόνι», δήλωσε ο Monger. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην BRIT για την οργάνωση αυτή, ανυπομονώ να επιστρέψω.»
 
Ο ιδρυτής της BRIT, Dave Player, πρώην μηχανικός του στρατού, δήλωσε ότι ο στόχος τους ήταν να δώσουν στον Monger την ευκαιρία να αποκτήσει πάλι την αγωνιστική του άδεια και να έχει ένα άνετο αυτοκίνητο.
 
 
«Ο στόχος της BRIT Team είναι οι οδηγοί όλων των ειδών αναπηρίας να ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις», δήλωσε ο Player. «Η όλη ιδέα είναι, πρώτον, να δώσουμε στον Billy χρόνο έξω στην πίστα και δεύτερον να πάρει πίσω την άδεια αγώνων για να τον βοηθήσει να συνεχίσει το ταξίδι του.»
 
Τον προηγούμενο μήνα, ανακοινώθηκε ότι ο Monger θα επιστρέψει στους αγώνες με τον Frederic Sausset, οδηγό με ειδικές ανάγκες, που ολοκλήρωσε το 2016 τις 24 Ώρες του Le Mans με ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας LMP2.
 
Είναι έτοιμοι να μοιραστούν το Group CN Ligier-Honda JS53 Evo 2 στο γύρο του Estoril της σειράς VdeV Endurance Proto στις 4/5.

Ο Monger έχει επίσης στα σχέδια του να αγωνιστεί στο Le Mans, το 2020, στα πλαίσια του προγράμματος του Sausset για να βοηθήσει τους οδηγούς με αναπηρία.
 
Δείτε το τρομακτικό ατύχημα του Monger στο Donington Park.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube