O Alonso στο Indy 500: Οι τελευταίες εξελίξεις

O Alonso στο Indy 500: Οι τελευταίες εξελίξεις

Ο Fernando Alonso συνεχίζει την προετοιμασία του για το Indy 500 με πολύ ενθαρρυντικά δείγματα ταχύτητας.

Ο Fernando Alonso συνεχίζει τις δοκιμές ενόψει της συμμετοχής  του στο Indy 500 με την ταχύτητά του μέχρι ώρας να αφήνει υποσχέσεις και να δημιουργεί προσδοκίες.

Ο Ισπανός πρωταθλητής της F1 έκανε χθες τον 4ο καλύτερο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές με μέση ταχύτητα 225,619 mph, σε σχέση με τα τα 226,744 του Jay Howard που ήταν ο ταχύτερος.

Πριν το GP Ισπανίας ο Alonso πέρασε με επιτυχία το test των rookies. Χρειάζεται να κάνει τέσσερα σκέλη με το μέσο όρο της ταχύτητας να αυξάνεται σε κάθε σκέλος από τα 200 ως τα 220 mph. Συμπλήρωσε 110 γύρους και πέρασε το όριο των 220 mph σε έναν γύρο (συγκεκριμένα 22, 548) προκειμένου να του επιτραπεί η συμμετοχή στον αγώνα.

Ο Michael Andretti, αφεντικό της ομάδας, δήλωσε ότι ο Alonso «το έχει» με τις οβάλ πίστες. Και ο πατέρας του, ο θρυλικός Mario μοιράζεται αυτή την άποψη. Αν και επισημαίνει ότι η διαδικασία προσαρμογής είναι σημαντική. «Στην αρχή δοκίμασε με πολύ downforce, για να μην κλονιστεί η αυτοπεποίθησή του. Και σταδιακά θα του μειώσουμε το αεροδυναμικό φορτίο, η ταχύτητα θα αυξάνεται και θα νιώθει το αυτοκίνητο στην κόψη του ξυραφιού, να κουνιέται συνεχώς, έτοιμο να ξεκολλήσει».

Ο Alonso δήλωσε ενθουσιασμένος από την απλότητα, τη μηχανική του αυτοκινήτου αλλά της διαδικασίας συνολικά. Στην αρχή του φάνηκε  περίεργο το ασύμμετρο set-up που χρησιμοποιείται σε αυτά τα αυτοκίνητα λόγω της κλίσης και της φοράς της πίστας προς τη μία πλευρά. Αλλά προσαρμόστηκε γρήγορα. Η κλάση του φάνηκε από το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε και έπιασε ρυθμό, και ανάγκασε πρωταθλητές όπως ο Dario Franchitti, τέσσερις φορές νικητής του Indy 500, αλλά και την οικογένεια Andretti, με την ομάδα των οποίων αγωνίζεται ο Alonso, να δηλώσουν εντυπωσιασμένοι.

Όλη την εβδομάδα ο Alonso εργάστηκε πάνω στο set-up του αγώνα. Με τη βοήθεια των team-mates του, η ομάδα προσομοίωσε συνθήκες κίνησης για να εξοικειωθεί ο Ισπανός στα προσπεράσματα και στην οδήγηση με μειωμένη αεροδυναμική πίεση, στην ακάθαρτη ροή άλλων αυτοκινήτων. Πάντως οι άλλοι οδηγοί της Andretti Autosport, παρότι πρόθυμοι να βοηθήσουν στη διαδικασία εκμάθησης του Alonso, ξεκαθάρισαν ότι δεν θα του χαριστούν στον αγώνα ούτε θα βοηθήσουν στην προσπάθειά του να πάρει τη νίκη ακόμη κι αν βρεθεί κοντά σε αυτήν στους τελευταίους γύρους. Οι οποίοι αναμένεται να είναι και οι πιο δύσκολοι, σύμφωνα με τον Franchitti, ειδικά αν κάποιο ατύχημα βάλει τον αγώνα σε καθεστώς «προσοχής». Οπότε θα κρυώσουν θα μαζευτούν οι διαφορές και η επανεκκίνηση θα γίνει με κρύα λάστιχα.

Ο Alonso μέχρι και την 2η μέρα δήλωνε ότι δεν νιώθει και πολύ άνετα στο όριο στην οβάλ πίστα. Και την 3η μέρα τον ενόχλησε ο δυνατός άνεμος. Από σήμερα και για τις επόμενες 48 ώρες το πρόγραμμα προετοιμασίας του Alonso θα ενταθεί, σύμφωνα με τον προπονητή του Gil de Ferran, νικητή του αγώνα το 2003. Ο Ισπανός θα επικεντρωθεί στις ρυθμίσεις των κατατακτήριων δοκιμών και θα οδηγήσει μόνος του, σε καθαρή πίστα.

Ο Alonso δηλώνει ότι διασκεδάζει την εμπειρία του στο Indy 500, πράγμα το οποίο φαίνεται και από τις διάφορες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Άσχετα από την κατάληξη του αγώνα και από το αν θα πάρει το τρόπαιο μαζί του στην Ευρώπη, το σίγουρο είναι ότι θα πάρει το αυτοκίνητο της McLaren Honda Andretti με το οποίο θα αγωνιστεί για την συλλογή του και το Μουσείο που βρίσκεται μαζί με την πίστα καρτ στην γενέτειρά του.

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube