O Alonso στις δοκιμές «νεοφώτιστων» του WEC με την Toyota

O Alonso στις δοκιμές «νεοφώτιστων» του WEC με την Toyota

Δοκίμασε το πρωτότυπο TS050 Hybrid, με απώτερο σκοπό να κυνηγήσει μια νίκη στις 24 Ώρες του Le Mans.

Οι δοκιμές των «ρούκι» έγιναν στην πίστα του Μπαχρέιν, όπου το Σάββατο η Toyota είχε νικήσει την πρωταθλήτρια Porsche στον 6ωρο αγώνα-φινάλε του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC).

O Alonso μοιράστηκε το Νο.8 αυτοκίνητο με τον κανονικό οδηγό της Toyota, Sebastien Buemi, που έκανε τους πρώτους γύρους στην πίστα.

Ο Alonso πήρε το τιμόνι μετά από 40 λεπτά και γύριζε σε ρυθμό 1’ 44”-1’ 45” πριν σημειώσει ένα 1’ 43” 709 στον προτελευταίο από τους 37 γύρους που έκανε συνολικά.

Ο χρόνος αυτός ήταν 1,6” πάνω από το χρόνο αναφοράς που έκανε ο Buemi: 1’ 42” 183.

O Ελβετός ήταν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από την Νο.1 Porsche 919 Hybrid που μοιράστηκαν ο Timo Bernhard με τον φετινό πρωταθλητή Formula V8 3.5, τον Pietro Fittipaldi, εγγονό του δυο φορές πρωταθλητή Formula 1, Emerson. O χρόνος που πέτυχε ο Bernhard, 1’ 40” 244, ήταν ο καλύτερος της ημέρας.

Στην θέση του πίνακα των χρόνων ήταν το Toyota No.7 που μοιράζονταν ο Mike Conway με τον αστέρα της κατηγορίας LMP2 στο Le Mans, Thomas Laurent. Ο νεαρός Γάλλος ήταν ο πιο γρήγορος από τους «ρούκι», με χρόνο 1’ 43” 273, κάπου 4 δέκατα καλύτερο από του Alonso.

Στην μικρή κατηγορία πρωτοτύπων LMP2, τον καλύτερο χρόνο πέτυχε ο οδηγός Formula V8 3.5, Konstantin Tereshchenko με το Νο.28 Oreca 07. Ο Ρώσος ήταν 0,003” πιο γρήγορος από τον κανονικό οδηγό της Νο.36 Signatech Alpine, Nicolas Lapierre.

Τρίτος στην κατηγορία ο επίσης Ρώσος Matevos Isaakyan, με το Νο.13 Rebellion Oreca. Ο Ρώσος επελέγη διότι ήταν 2ος μετά τον Fittipaldi στο πρωτάθλημα Formula V8 3.5.

Στην κατηγορία GT παραγωγής, GTE Pro, o Μεξικανός Alfonso Celis Jr, κι αυτός από τη Formula V8 3.5, έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο στο τιμόνι της πρωταθλήτριας Ferrari 488 της AF Corse.

[Πηγή: Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube