Νέο ρεκόρ από τον Travis Pastrana στην ψαρωτική Ανάβαση του Mt Washington [videos]

Νέο ρεκόρ από τον Travis Pastrana στην ψαρωτική Ανάβαση του Mt Washington [videos]

O οδηγός της Subaru USA κέρδισε τον… άλλο «Αγώνα προς τα Σύννεφα», που παραμένει –έστω εν μέρει– χωμάτινος.

O Pastrana κάλυψε τα 12,2 km της Mt Washington Auto Road σε 5’ 44” 72, πάνω από 24” πιο γρήγορα από το προηγούμενο ρεκόρ.

Ο Αμερικανός οδηγός της Subaru Rally Team USA, στο τιμόνι ενός ειδικά προετοιμασμένου Impreza WRX STI για ράλι, διέλυσε το ρεκόρ των 6’ 9” 09 που κατείχε ο team-mate του, o David Higgins, από το 2014. Ο Higgins προσπάθησε κι αυτός να σπάσει το ρεκόρ της Ανάβασης, όμως γλίστρησε στο 9ο χιλιόμετρο και βγήκε από το δρόμο. Δεν έπαθε μεν τίποτε, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

«Δεν έχω λόγια να εκφράσω το πόσο διασκεδαστικά είναι αυτά τα αυτοκίνητα στην οδήγηση, κι ευχαριστώ τη Subaru που μου εμπιστεύτηκε ένα. Ελπίζω αυτό το ρεκόρ να κρατήσει για κάποιο χρόνο», δήλωσε ο Pastrana. «Στην πρώτη μου προσπάθεια πίεσα τα λάστιχα πολύ στο κάτω κομμάτι, οπότε το επάνω κομμάτι ήταν γλιστερό και τρομακτικό, αλλά πραγματικά διασκεδαστικό. Ήμουν πολύ με το πλάι και σίγουρα έχασα χρόνο. Στη δεύτερη προσπάθεια, φύλαξα τα λάστιχα και οδήγησα πιο καθαρά, αλλά αλήθεια δεν περίμενα να βελτιώσω κι άλλο το ρεκόρ. Αυτή η διαδρομή είναι τόσο μεγάλη πρόκληση, είναι πιθανότατα ο δυσκολότερος δρόμος στον κόσμο για να οδηγήσεις τέρμα γκάζι».

Η Ανάβαση του Mt Washington, που έχει τώρα χορηγό τη Subaru, έγινε για πρώτη φορά το 1904 και είναι μια από τις πιο παλιές αγωνιστικές εκδηλώσεις στην Αμερική. Η όλο στροφές ασφάλτινη και χωμάτινη διαδρομή των 12,2 km, δίπλα σε δέντρα και γκρεμούς, ανεβαίνει στη βορειοανατολική κορυφή του βουνού, σε ύψος 1.920 μέτρων.

Ο David Higgins είχε σπάσει το ρεκόρ το 2011 και ξανά το 2014. Για φέτος, η Subaru Rally Team USA είχε προετοιμάσει δύο πανομοιότυπα WRX STI της κορυφαίας κατηγορίας Unlimited. Ο 4κύλινδρος boxer turbo κινητήρας τους απέδιδε πάνω από 600 ίππους και τα αυτοκίνητα ήταν επίσης ελαφρωμένα. Το 2014, οι Higgins και Pastrana είχαν τρέξει στην κατηγορία Rally, με συνοδηγό, αλλά φέτος στην Unlimited δεν επιτρέπονταν οι συνοδηγοί.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για το νέο ρεκόρ της ομάδας μας σε αυτόν τον εμβληματικό αγώνα», δήλωσε ο εμπορικός διευθυντής του αγωνιστικού της Subaru, Rob Weir. «Ανεβήκαμε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με ένα WRX STI βασισμένο στο μοντέλο παραγωγής, έχοντας απέναντί μας ειδικά αυτοκίνητα για αναβάσεις».

Ο Higgins ήταν μπροστά από τον Pastrana στα split, στην πρώτη του προσπάθεια την Κυριακή, αλλά στη διαβόητη χωμάτινη στροφή Cragway Springs, μπήκε υπερβολικά γρήγορα, χτύπησε ένα βράχο και βγήκε από το δρόμο. Ευτυχώς το Subaru προσγειώθηκε στις ρόδες του, όχι πολύ μακριά από το δρόμο, και ο Higgins βγήκε αλώβητος αλλά απογοητευμένος (βλ. gallery & videos].

«Όλα πήγαιναν πολύ καλά μέχρι που πήγαν πολύ άσχημα», δήλωσε μετά ο Άγγλος. «Βάζεις τόση δουλειά για μια μικρή διαδρομή, οπότε η απογοήτευση είναι τεράστια. Αν πηγαίνεις αρκετά γρήγορα για να νικήσεις, πηγαίνεις και αρκετά γρήγορα για να βγεις. Πάντως δεν υπήρχε καλύτερος άνθρωπος από τον Travis για να μου πάρει το ρεκόρ. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν και για τη δουλειά που έκανε η ομάδα».

[Πηγή: Subaru Rally Team]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube