Να γιατί στους αγώνες χρειάζεται το ρολκέιτζ [video]

Να γιατί στους αγώνες χρειάζεται το ρολκέιτζ [video]

Μια βίαια και επικίνδυνη ανατροπή σε αγώνες ντριφτ στην Αυστραλία μας υπενθυμίζει πόσο σωτήριος μπορεί να αποβεί ένας κλωβός ασφαλείας.

Σε έναν αγώνα ντριφτ το μόνο που δεν περιμένεις είναι να δεις το αυτοκίνητο να κάνει κωλοτούμπες. Και εν πάση περιπτώσει τέτοια επικίνδυνα ατυχήματα σου χαλάνε τη διάθεση που χρειάζεσαι για να πηγαίνεις  ή να βλέπεις αυτοκίνητα να πηγαίνουν με το πλάι.

Για ακόμη φορά, όταν βλέπεις την κοιλιά του αυτοκινήτου να κοιτάει τον ουρανό, αναλογίζεσαι τις προδιαγραφές ασφαλείας που χρειάζεται ένα πισωκίνητο αυτοκίνητο που μετατρέπεται σε μηχάνημα για ντρίφτινγκ. Και προφανώς, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι ο κλωβός ασφαλείας. Και αναρωτιέσαι πώς πολλοί παραβλέπουν αυτό το βήμα που μπορεί να αποβεί σε μοιραίο λάθος.

Τα ντριφτάμαξα είναι αυτοκίνητα χαμηλωμένα και φορτωμένα με όλη εκείνη την τεχνολογία που θα τους επιτρέψει να μείνουν πάνω στην άσφαλτο γράφοντας επί μακρόν μεγάλες «γωνίες». Αλλά ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Δείτε για παράδειγμα το Nissan Silvia του video.  

Έχουμε να κάνουμε με ένα S13 του 1989, που είναι φορτωμένο με όλον εκείνο τον «εξοπλισμό» για ντριφτ, που συμμετέχει σε αγώνες στην Αυστραλία. Ατυχώς, κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου event, ο οδηγός του Nissan πάνω στην προσπάθειά του χτυπάει στην τσιμεντένια μπαριέρα, στο πλάι της πίστας.

Και καθώς το αυτοκίνητο είναι φουλ διπλωμένο εκείνη τη στιγμή, η πρόσκρουση στο πίσω μέρος του Silvia του δίνει ένα «χαστούκι» γυρίζοντας ταυτόχρονα το εμπρός προς τον τοίχο. Τον οποίο καβαλάει και ανατρέπεται. Το ατύχημα συνέβη στο δεύτερο γύρο του VicDrift Championship, στο Calden Park, προχτές, Κυριακή 29 Μαΐου.

Ευτυχώς, ο οδηγός, ο Jake, βγήκε αλώβητος από το Silvia, χάρη και κυρίως στο ρολκέιτζ. Δεν μπορούμε να πούμε βέβαια το ίδιο και για το αυτοκίνητο που για την ιστορία ήταν μετατροπή με τουρμπάτο μοτέρ LS1 V8. Ένας 5,7λιτρος small block καταγωγής GM, που με τη βοήθεια μιας τουρμπίνας Garrett GT42 και πίεση υπερπλήρωσης 10 psi αποδίδει 517 άλογα σε set-up E85 (85% αιθανόλη, 15% πρόσθετα).

[Πηγή Fullboost]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube