MotoGP: O Stoner γρήγορος σε δοκιμή της Ducati

MotoGP: O Stoner γρήγορος σε δοκιμή της Ducati

O Casey Stoner, στην πρώτη του επανεμφάνιση με την ομάδα της Ducati, δοκίμασε τη μοτοσικλέτα του 2015 στη Sepang της Μαλαισίας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 και του 2011 έχει επιστρέψει στην Ducati, σε ρόλο δοκιμαστή και πρεσβευτή της φίρμας, μετά από πέντε χρόνια στη Honda, μέσα στα οποία ήταν και οι δύο τελευταίες αγωνιστικές του σεζόν.

Ο Stoner συμπλήρωσε 54 γύρους στη Sepang, με τον καλύτερο στα 2’ 02” 1, δηλαδή μόλις 0,7” από το ρεκόρ των Ducati στον περσινό αγώνα MotoGP σ’ αυτή την πίστα.

«Δεν ήξερα τι να περιμένω, αλλά όλοι ήταν φανταστικοί, με καλωσόρισαν και συνεργάστηκαν μαζί μου για να δώσουμε το καλύτερο δυνατό εγώ και η μοτοσικλέτα», δήλωσε ο Αυστραλός.

«Ήταν μια πολύ παραγωγική πρώτη μέρα, ένιωσα άνετος με τη μοτοσικλέτα και τα λάστιχα [τα νέα, της Michelin] πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο νόμιζα.

«Έχω πολλά πράγματα να δοκιμάσω και να γνωριστώ καλύτερα με τη μοτοσικλέτα, αλλά γενικά είμαι πολύ χαρούμενος.

«Είμαι έκπληκτος και πολύ ικανοποιημένος με το χρόνο μου, για να πω την αλήθεια, κι ελπίζω αύριο [σήμερα] να είμαι λίγο πιο άνετος αφού θα έχω σκεφτεί τα πράγματα το βράδυ» (Τελικά δεν έτρεξε σήμερα).

Η δοκιμή αυτή ήταν η πρώτη του Stoner με την Ducati από τον τελευταίο του αγώνα με την ομάδα στη Valencia το 2010. Ήταν επίσης η πρώτη του δοκιμή μοτοσκλέτας MotoGP εδώ κι ένα χρόνο και σήμανε την επιστροφή του στην ενεργό δράση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στις 8 Ώρες της Suzuka πέρσι.

«Χρειάζομαι κάποιο χρόνο για να ξαναβρώ το ρυθμό μου και την αίσθηση της μοτοσικλέτας, αφού δεν έχω καβαλήσει μηχανή MotoGP για ένα χρόνο και καμία μοτοσικλέτα εδώ και έξι μήνες», είπε.

Η Ducati και ο Stoner έχουν μέχρι στιγμής αποκλείσει την πιθανότητα αγωνιστικών εμφανίσεων και ο Αυστραλός δήλωσε πως η προτεραιότητά του προς το παρόν είναι η υποστήριξη των εργοστασιακών αναβατών, Andrea Iannone και Andrea Dovizioso.

«Η Desmosedici GP έχει μεγάλες δυνατότητες», είπε. «Ελπίζω να δώσω τη σωστή πληροφόρηση και να βοηθήσω τους δύο Andrea να πετύχουν κάτι σπουδαίο φέτος».

Ο δοκιμαστής της Ducati, Michele Pirro, επίσης πήρε μέρος στη δοκιμή, για ένα μικρό διάστημα, με τη μοτοσικλέτα του 2016 (φωτ. κάτω).

«Σήμερα έκανα μόνο λίγους γύρους διότι το πρόγραμμα περιλάμβανε μόνο μια δοκιμή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και στη συνέχεια μια δοκιμή οικονομίας καυσίμου. Οπότε, όταν τελείωσα τη δουλειά μου, η ομάδα επικεντρώθηκε στο ντεμπούτο του Casey», δήλωσε ο Ιταλός.

Οι πρώτες δοκιμές του 2016 με όλες τις ομάδες MotoGP θα ξεκινήσουν αύριο Δευτέρα στη Sepang και θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη 3/2. Μία από τις τρεις ημέρες θα συμμετάσχει και ο Stoner, κόντρα σε όλους τους αναβάτες του παγκόσμιου πρωταθληματος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube