MotoGP, Mugello: Νίκη Lorenzo για 0,019”. Eγκατάλειψη για τον Rossi

MotoGP, Mugello: Νίκη Lorenzo για 0,019”. Eγκατάλειψη για τον Rossi

Κυριολεκτικά στο νήμα πήρε τη νίκη ο Lorenzo από τον Marquez, ενώ νωρίτερα είχε απαλλαγεί από τον Rossi που έμεινε από κινητήρα.

Οι Jorge Lorenzo και Marc Marquez είχαν μια επική μάχη. Στον τελευταίο γύρο, ο Lorenzo έκανε ιδανική είσοδο και βγήκε τέλεια. Αυτό που ακολούθησε ήταν ένας αγώνας dragster ως την καρό σημαία. Ο Lorenzo με την Yamaha νίκησε τον Marquez και την Honda για μόλις 16 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ήταν η 43ηνίκη του Lorenzo στην καριέρα του στο MotoGP και η 3η της σεζόν. Νωρίτερα, ο Valentino Rossi που έμοιαζε ικανός για την νίκη εγκατέλειψε από κινητήρα στον 9ο γύρο.


H στιγμή της εγκατάλειψης  του Rossi

Ο αγώνας φαινόταν ότι θα εξελιχθεί σε τιτανομαχία μεταξύ των αναβατών της Yamaha. Ο Lorenzo από 5οςστο grid έστριψε μπροστά από τον Rossi στην πρώτη στροφή, παρότι ο «Γιατρός» εκκινούσε από την pole. Στην αρχή του δεύτερου γύρου ο Rossi ξαναπήρε για λίγο την πρωτοπορία για να ξαναλλάξουν θέσεις λίγο αργότερα. Στον 9ο γύρο o κινητήρας στη Yamaha του Rossi παρέδωσε το πνεύμα φτήνοντας ένα πυκνό σύννεφο άσπρου καπνού. Και ο Lorenzo βρέθηκε να έχει ένα προβάδισμα 8 δεκάτων από τον Marquez, με 14 γύρους να απομένουν.

Το ίδιο, σύμφωνα με την Yamaha, πρόβλημα αντιμετώπισε στο πρωινό warm up η Μ1 του Lorenzo, υποχρεώνοντας την ομάδα σε αλλαγή κινητήρα. Έτσι ήταν στον αγώνα με φρέσκια μονάδα.

Στα μισά περίπου του αγώνα ο Marquez μείωσε την διαφορά σε δύο μόλις δέκατα. Με 4-5 γύρους να απομένουν, είχαμε δύο μονομαχίες φωτιά σε εξέλιξη. Αυτή των Iannone - Pedrosa για την 3η θέση και βεβαίως, των Lorenzo - Marquez για τη νίκη. Οι δύο τους άλλαξαν θέσεις πολλές φορές, αν και οι προσπάθειες του Marquez ήταν κάπως... απεγνωσμένες. Βούταγε στα φρένα αλλά αναγκαζόταν να ανοίξει την γραμμή του στην έξοδο, οπότε ο Lorenzo παιρνούσε και πάλι. Αυτό το σκηνικό συνεχίστηκε ως τον τελευταίο γύρο. Στο πρώτο ανηφορικό εσάκι ο Marquez πέρασε εμπρός και κρατήθηκε εκεί. Φαινόταν να ανοίγκει και μικρή διαφορά. Όμως στο τελευταίο εσάκι, τρεις στροφές πριν το τέλος του αγώνα δηλαδή, ο Lorenzo πήρε την εσωτερική. Κινήθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλο για δύο στροφές, σε μια συγκλονιστική μονομαχία σώμα με σώμα. Τα προβλήματα επιτάχυνσης από αργές στροφές της Honda κόστισαν στον Marquez τα πάντα στο Mugello. Ο Lorenzo του πήρε το slipstreaming στην ευθεία και κέριδσε σε ένα εντυπωσιακό photo finish.

Τώρα ο Lorenzo προηγείται στο Πρωτάθλημα Οδηγών με 10 βαθμούς από τον Marquez, με τον Rossi πλέον στους 37 βαθμούς πίσω από την κορυφή να παραδέχεται ότι μετά από αυτή την εξέλιξη οι ελπίδες του για τίτλο φέτος είναι πλέον εξαιρετικά περιορισμένες.



Στην 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Andrea Iannone με την Ducati. Μετά από μία καταστροφική εκκίνηση, που είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει τον πρώτο γύρο εκτός 10άδας, έκανε ένα δυναμικό comeback για να πάρει την 3η θέση από τον δεύτερο αναβάτη της Honda, Dani Pedrosa, για μόλις τρία δέκατα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube