MotoGP, δοκιμές Sepang: O Lorenzo πρώτος και με ρεκόρ

MotoGP, δοκιμές Sepang: O Lorenzo πρώτος και με ρεκόρ

Ο Ισπανός της Ducati ήταν ο πιο γρήγορος απ’ όλους στις τριήμερες δοκιμές εξέλιξης, πετυχαίνοντας και νέο ρεκόρ πίστας.

Ο Jorge Lorenzo βελτίωσε το προηγούμενο ρεκόρ γύρου, που κατείχε ο Marc Marquez (Honda) από τις χειμερινές δοκιμές του 2015, κατά 0,037”.

Ο Maverick Viñales με τη Yamaha ήταν ο πιο γρήγορος χθες Δευτέρα, αλλά ο χρόνος του δεν άργησε να ξεπεραστεί, καθώς ο Lorenzo έγραψε ένα 1’ 59” 186 μέσα στο πρώτο ημίωρο.

Δύο λεπτά αργότερα, η επίδοση αυτή του Ισπανού της Ducati βελτιώθηκε από τον Dani Pedrosa με τη Honda. Όμως ο Lorenzo επέστρεψε στην κορυφή μία ώρα αργότερα.

Ο χρόνος ρεκόρ 1’ 58” 830 του Lorenzo έμεινε άπιαστος τις επόμενες έξι ώρες, αφού οι αναβάτες επικεντρώθηκαν πλέον σε μεγάλα πακέτα γύρων, προσομοιώνοντας τις συνθήκες αγώνα.

Ο Pedrosa, που ήταν ο ταχύτερος την πρώτη μέρα, σήμερα ήταν 2ος, με τον Cal Crutchlow (LCR Honda) στην 3η θέση του πίνακα.

Ο team-mate του Lorenzo, o Andrea Dovizioso, ήταν τελικά 4ος, αν και η μέρα του διακόπηκε από μια πτώση στη φουρκέτα Κ1, στην αρχή της περιόδου.

Ο Jack Miller (Pramac Ducati) τελείωσε τις δοκιμές του νωρίτερα, αλλά και πάλι ήταν η τρίτη Ducati μέσα στην πρώτη πεντάδα. Μόλις 0,002” πίσω από τον Αυστραλό ήταν ο Alex Rins με την πιο γρήγορη από τις δύο Suzuki, δηλώνοντας ότι έχουν γίνει μεγάλα βήματα βελτίωσης στον κινητήρα.

Ο εν ενεργεία πρωταθλητής Marc Marquez, που δοκίμασε και το νέο φέρινγκ της Honda με τα αεροδυναμικά πτερύγια, κατέληξε στην 7η θέση, μπροστά από τον Valentino Rossi. Ο Ιταλός ήταν ένας από τους λίγους που βελτίωσαν το χρόνο τους στο τέλος της περιόδου. Ο Maverick Viñales ήταν μόλις 18ος και ο Rossi δήλωσε ανήσυχος διότι τη Δευτέρα οι δύο Yamaha ήταν στις δύο πρώτες θέσεις.

Ο Johann Zarco (Yamaha Tech3) ήταν 9ος παρά μια πτώση στην αρχή, ενώ ο Danilo Petrucci (Pramac Ducati) έκλεψε με το πέσιμο της σημαίας την 10η θέση από τον Tito Rabat (Avintia Ducati), που είχε δύο πτώσεις σήμερα.

Με τον Pol Espargaro στον πάγκο μετά τη σοβαρή πτώση που είχε χθες Δευτέρα, ο οδηγός δοκιμών Mika Kallio ήταν ο ταχύτερος από τους αναβάτες της ΚΤΜ, παίρνοντας τη 16η θέση στον πίνακα των χρόνων.

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube