MotoGP, δοκιμές Phillip Island

MotoGP, δοκιμές Phillip Island

Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες δοκιμές στην αυστραλιανή πίστα, με τη Honda και τη Suzuki να σημειώνουν μεγάλη πρόοδο.

Ο Maverick Vinales με τη Suzuki έκανε τον καλύτερο χρόνο τη δεύτερη μέρα των δοκιμών, ενώ ο Marc Marquez (Honda) ήταν ο ταχύτερος την τρίτη και τελευταία μέρα.

Η πρώτη μέρα δοκιμών στην πίστα της Αυστραλίας πήγε ουσιαστικά χαμένη λόγω βροχής. Ταχύτερος ήταν ο Danilo Petrucci (Pramac Ducati), ο οποίος όμως έπεσε την τρίτη μέρα κι έσπασε το χέρι του, με αποτέλεσμα να χάσει μάλλον τις δοκιμές εξέλιξης στο Κατάρ και ίσως και τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Οι πτώσεις ήταν πολλές, ιδίως την τρίτη μέρα, λόγω της βροχής αλλά και της κρύας ασφάλτου που έπιασε στον ύπνο πολλούς αναβάτες.

Ο Jorge Lorenzo με τη Yamaha, που ήταν μακράν ο ταχύτερος στις προηγούμενες δοκιμές, στη Μαλαισία, τώρα δεν φάνηκε τόσο πολύ και ήταν μόλις 9ος την τελευταία μέρα στην Αυστραλία. Ο Ισπανός απέδωσε την αλλαγή αυτή στη μορφολογία της πίστας, δηλώνοντας ότι φέτος θα δούμε πολλές εναλλαγές στην ανταγωνιστικότητα των μοτοσικλετών και αναβατών, από πίστα σε πίστα, λόγω των νέων ηλεκτρονικών που πότε θα ευνοούν τη μια ομάδα και πότε την άλλη.

Ο Valentino Rossi, με την άλλη Yamaha, δεν ήταν μακριά από την κορυφή και δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει την Μ1 που είναι πιο κοντά στο περσινό μοντέλο.

Ο Dani Pedrosa κράτησε μάλλον χαμηλό προφίλ σε μια πίστα που «δεν τον βολεύει», αλλά παραδέχτηκε ότι η Honda έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και έχει βρει ένα καλό βασικό στήσιμο για τη νέα της μοτοσικλέτα.

Αντίθετα, οι εργοστασιακές Ducati δεν φάνηκαν καθόλου, καθώς οι Andrea Iannone και Andrea Dovizioso ήταν πολύ πίσω στον πίνακα των χρόνων.

Οι επόμενες δοκιμές εξέλιξης θα γίνουν στην πίστα Losail του Κατάρ, στις 2-4 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube