Monza Rally Show: Νίκη για τον Valentino Rossi

Monza Rally Show: Νίκη για τον Valentino Rossi

Ο Valentino Rossi κερδίζει τον αγώνα rally της Monza κόντρα στον Neuville, τον επίσημο οδηγό της Hyundai στο WRC.

Κάθε χρόνο το Monza Rally Show, ένας αγώνας γιορτή που διοργανώνεται μέσα στο πάρκο της Monza, προσελκύει μεγάλα ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού παγκοσμίως, από διάφορες κατηγορίες.

Στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει και κερδίσει τον αγώνα οδηγοί όπως ο Sebastian Loeb και ο Robert Kubica. Για τους περισσότερους είναι ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι για το κλείσιμο της σεζόν, αφού τα περισσότερα μεγάλα πρωταθλήματα ολοκληρώνονται ή έχουν ήδη ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου. Ωστόσο, όταν συμμετέχουν επαγγελματίες οδηγοί και μάλιστα κορυφαίοι, το πνεύμα είναι άκρως ανταγωνιστικό.



Ο Valentino Rossi έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι σπουδαίος, όχι μόνο στους δύο αλλά και στους τέσσερις τροχούς. Ο Vale μπήκε στην τελευταία μέρα του αγώνα με προβάδισμα 33” και τελικά κέρδισε με διαφορά μεγαλύτερη των 50 δευτερολέπτων. Όχι κάποιον τυχαίο, αλλά τον εν ενεργεία επίσημο οδηγό της Hyundai στο WRC, Thierry Neuville, ο οποίος αγωνίστηκε με το ίδιο i20 WRC με το οποίο τρέχει στο πρωτάθλημα. Ένα αυτοκίνητο που γνωρίζει πολύ καλά, αντίθετα με τον Rossi που από την Yamaha του βρέθηκε σε ένα Fiesta WRC.



Ο Rossi και ο συνοδηγός του Carlo Cassina έχουν κερδίσει επίσης το 2006, το ’07 και το ’12. «Αυτή η χρονιά ήταν μια ειδική περίπτωση για μένα. Μετά τον αγώνα της Valencia δεν ήμουν και τόσο χαρούμενος. Δεν ήμουν σίγουρος ότι ήθελα να έρθω, ένιωθα κουρασμένος. Αλλά τελικά, μέρα με τη μέρα, η διάθεσή μου βελτιωνόταν. Αυτό το event είναι πολύ σημαντικό. Είναι ωραίο να αγωνίζομαι κόντρα σε σπουδαίους οδηγούς. Έχουμε τον συναγωνισμό, τα πειράγματα, όλη αυτή την συζήτηση. Αλλά όχι το άγχος. Τελικά, είναι ο ιδανικός τρόπος για να ολοκληρωθεί η σεζόν», δήλωσε ο Valentino.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube