Monza Rally: O Kubica νικά τον Rossi [video]

Monza Rally: O Kubica νικά τον Rossi [video]

Ο πρώην οδηγός Formula 1, Robert Kubica, νίκησε τον θρύλο του MotoGP, Valentino Rossi, στο ετήσιο rally show στη Monza.

Ο αγώνας ήταν από την αρχή μια μονομαχία ανάμεσα στον Kubica, που έτρεχε για πρώτη φορά εκεί, και στον τρεις φορές νικητή του αγώνα, Valentino Rossi. Και οι δύο οδηγούσαν Ford Fiesta.

Σε μικτές συνθήκες στεγνό-βρεγμένο, ο Πολωνός άνοιξε μια μικρή διαφορά στις δύο ειδικές το πρώτο βράδυ, αλλά έπεσε πίσω το Σάββατο λόγω μιας λανθασμένης επιλογής ελαστικών, που πίστευε ότι ήταν πολύ σκληρά.

Ξεκινώντας την τελευταία μέρα 7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Rossi, o Kubica πήρε και τις δύο ειδικές σήμερα Κυριακή – την τελευταία με διαφορά 17”– για να κατακτήσει μια πειστική νίκη.

Ένα άλλο αστέρι που πήρε μέρος ήταν ο άσος της τζιμκάνα, Ken Block, που τερμάτισε τελικά 29ος μετά από ένα λάθος πλοήγησης.

Ο Αμερικανός ήταν τελικά 4 θέσεις μπροστά από τον συμπατριώτη του, πρωταθλητή NASCAR, Kurt Busch, που έκανε το ντεμπούτο του σε ράλι.

Ο εργοστασιακός οδηγός της Audi στο Le Mans, Marco Bonanomi, δεν πήγε πολύ καλύτερα με το παλιό Ford Focus WRC του Marcus Gronholm.

O πρώην εργοστασιακό οδηγός ράλι της Mitsubishi, Gigi Galli, επέστρεψε στην ενεργό δράση και πήρε την 9η θέση της γενικής με ένα Ford Fiesta WRC.

Συνοδηγός του ήταν η 17χρονη Ιταλίδα Tamara Molinaro, προστατευόμενη της Red Bull.

Την ειδική διαδρομή Masters Show, που είναι ένα ανεξάρτητο γεγονός στο τέλος του ράλι, την πήρε επίσης ο Kubica, νικώντας τον Rossi υπό καταρρακτώδη βροχή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube