Monster truck 4,5 τόνων κάνει σούζα με όπισθεν στον… ένα τροχό [video]

Monster truck 4,5 τόνων κάνει σούζα με όπισθεν στον… ένα τροχό [video]

Ο τύπος απογειώνει αυτό το κτήνος των 4,5 τόνων και κάνει απίστευτα κόλπα, σαν να οδηγεί BMX ή skateboard.

Το Monster Jam είναι μια περίεργη μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κάθε event έχει ένα αγωνιστικό κομμάτι με συγκεκριμές μετρήσιμες δοκιμασίες και άλματα. Και έναν Διαγωνισμό freestyle.

Δηλαδή, επίδειξη μίας χορογραφίας, όπως γίνεται στους αντίστοιχους αγώνες με BMX και skateboard. Μόνο που εδώ μιλάμε για φορτηγά, βάρους 4,5 τόνων και ισχύος 1.500 ίππων.

Ο μεγαλύτερος σύγχρονος αστέρας του αθλήματος είναι ο Ryan Anderson, οδηγός του Willys (ο Θεός να το κάνει) Son-Uva Digger. Είναι γιος του Dennis Anderson, ο οποίος οδηγούσε το διάσημο Grave Digger και μεσουρανούσε στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Δεν είμαι fan του αθλήματος, αλλά το Eurosport, όταν είχαν πρωτοανοίξει οι συχνότητες των ελεύθερων δορυφορικών καναλιών έδειχναν κάποια πλάνα. Και το Grave Digger είναι το μόνο που θυμάμαι, άρα σίγουρα θα πρέπει να ήταν η φίρμα.

ΔΕΙΤΕ AKOMH Monster Jam αψηφά κάθε κανόνα της λογικής, κάνοντας το πρώτο εμπρός φλιπ! [video]

Η παράσταση που βλέπουμε εδώ δόθηκε στον πρόσφατο αγώνα του θεσμού Monster Jam. Το video τράβηξε η Diane Conger, fan των αγώνων του είδους και το ανέβασε στην σελίδα της στο Facebook. Έχει διάρκεια περίπου τρία λεπτά και ειλικρινά, θα ευχόσασταν να είχε κι άλλο.

Ο Anderson πραγματικά αναιρεί τους νόμους της Φυσικής. Σηκώνει το θηριώδες φορτηγό σούζα, κάνει τούμπα 360 μοιρών στον αέρα και προσγειώνεται κανονικά, το πηγαίνει στους δύο τροχούς μετά από προσγείωση από άλμα, στρίβει μάλιστα χωρίς να τουμπάρει. Αλλά εκεί που πραγματικά λες «αποκλείεται», είναι όταν κάνει σούζα με την όπισθεν, στον ένα τροχό. Για αυτή του την παράσταση πήρε φυσικά κορυφαία βαθμολογία 9.900 πόντων, σχεδόν το απόλυτο σκορ.

[Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube