Μια Porsche Cayman για ράλι, στα σωστά χέρια [videos]

Μια Porsche Cayman για ράλι, στα σωστά χέρια [videos]

Κυκλοφορούν απίθανες φήμες για δήθεν συμμετοχή της Porsche στο WRC, αλλά αυτή εδώ η Cayman GT4 είναι πραγματική – και πάει κι ακούγεται όπως πρέπει.

Αυτές τις μέρες, έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο τεχνητές εικόνες μιας Porsche Cayman GT4 για ράλι (βλ. κάτω), μαζί με φήμες για δήθεν συμμετοχή της Porsche στο WRC, τώρα που αποσύρθηκε η VW.

Φυσικά, τέτοιο θέμα δεν τίθεται. Όμως, για να μην απογοητευτούν οι φίλοι των ράλι, σας λέμε ότι Cayman GT4 για ασφάλτινους αγώνες υπάρχει ήδη. Και είναι και στα σωστά χέρια.

Θα τη δείτε στο παρακάτω video να κάνει δοκιμές. Και θα παρακολουθήσετε πλάνα της εν δράσει, τραβηγμένα απ’ έξω κι από μέσα. Στα τελευταία φαίνεται καθαρά πόσο σοβαρή είναι η αγωνιστική μετατροπή, τόσο από το «κλουβί» ασφαλείας όσο κι από τον τεράστιο μοχλό για το υδραυλικό χειρόφρενο, απαραίτητο στις κλειστές στροφές και τις φουρκέτες.

Θα προσέξετε επίσης ότι, αντίθετα από την επίσημη Cayman GT4 Clubsport, που έχει το αυτόματο διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο PDK, αυτή η Porsche έχει χειροκίνητο κιβώτιο με κανονικό συμπλέκτη. Θα πρέπει να είναι επιλογή του οδηγού της, που είναι ένας βετεράνος 60 ετών.

Ο Gilles Nantet όμως δεν είναι οποιοσδήποτε 60άρης, αφού έχει κάμποσους τίτλους στο παλμαρέ του, μεταξύ των οποίων τρία πρωταθλήματα Γαλλίας εκτός δρόμου, κι ένα πρωτάθλημα ράλι ασφάλτου. Το τελευταίο μάλιστα το πήρε το 2011 σε ηλικία 54 ετών με μια Porsche 996 GT3 Cup. Πριν από ενάμιση χρόνο, ο Nantet είχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο με μοτοσικλέτα, αλλά ανέρρωσε και συνεχίζει ακάθεκτος τους αγώνες στην έβδομη δεκαετία της ζωής του.

Δείτε τον εν δράσει στο τιμόνι της Cayman, αλλά και σε ένα παλιότερο video με μια 911 SC, που τη χειρίζεται με μαεστρία στο βρεγμένο, αν και τελικά βγαίνει από το δρόμο…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube