Mέσα στο κόκπιτ της Porsche 919 Hybrid LMP1 για ένα γύρο στο Le Mans [360º video]

Mέσα στο κόκπιτ της Porsche 919 Hybrid LMP1 για ένα γύρο στο Le Mans [360º video]

Λίγο πριν από την εκκίνηση του θρυλικού αγώνα ο Marc Lieb μας κάνει μια βόλτα στο Circuit de la Sarthe, ενώ μια κάμερα 360º καταγράφει την ατμόσφαιρα μέσα στο κόκπιτ της Porsche 919.

Η Porsche 919 Hybrid έχει κερδίσει ήδη δύο φορές τον θρυλικό 24ώρο αγώνα Le Mans. Και σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει ο αγώνας του 2017 και η προσπάθεια για την τρίτη σερί νίκη.

Ο Lieb, οδηγός «μας» στο video, ήταν στο νικητήριο πλήρωμα του 2016, όταν η Porsche αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τη βλάβη της Toyota που οδηγούσε τον αγώνα ένα γύρο πριν το τέλος. Αυτή ήταν η μία από τις τέσσερις νίκες του. Ο 36χρονος οδηγός της Porsche έχει επίσης κερδίσει με 911 GT3 RSR το 2005, το 2010 και το 2013. Αν δηλαδή είχατε κάποια αμφιβολία για τις ικανότητές του… Φέτος ωστόσο, μετά από ανακατατάξεις στην εσωτερική δομή της ομάδας, δεν είναι σε κανένα από τα δύο εργοστασιακά LMP1 πρωτότυπα.  

Παίξτε με την κάμερα, αλλάξτε προβολή ώστε να δείτε πόσο γρήγορα χάνεται το βάθος του ορίζοντα, πόσο δραματικά αλλάζει το περιβάλλον στα αριστερά και δεξιά του αυτοκινήτου με την ταχύτητα που κινείται. Ο Lieb και όλοι οι οδηγοί αγωνίζονται να παραμείνουν συγκεντρωμένοι, εστιάζοντας σε ό,τι έχει πραγματικά σημασία: Στη γραμμή και στην κίνηση.

To video μας δίνει μια πολύ καλή ιδέα της ταχύτητας των σύγχρονων αγωνιστικών της κορυφαίας κατηγορίας LMP1, με τις πολύ ισχυρές υβριδικές κινητήριες μονάδες που αγγίζουν ή ξεπερνούν οριακά τα 900 άλογα, τα φαρδιά slicks και την ψαγμένη αεροδυναμική. Ο Lieb αποκαλύπτει την σχέση για κάθε στροφή, και την ταχύτητά του στην ευθεία, που φτάνει τα 335 km/h.

Να υπενθυμίσουμε απλώς ότι η Porsche χρησιμοποιεί έναν δίλιτρο V4 κινητήρα βενζίνης με τούρμπο σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ιόντων λιθίου. Η ισχύς του θερμικού κινητήρα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς με κιβώτιο 7 σχέσεων, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας κινεί τους εμπρός τροχούς. Το σασί είναι ανθρακονημάτινο στη δομή του, με panels fiberglass για το αμάξωμα. Το ελάχιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι 875 kg.

Για τον 24ωρο αγώνα Le Mans του 2017 που ξεκινά σε λίγη ώρα, η Porsche έχει την τρίτη και τέταρτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές, για τα δύο εργοστασιακά της αυτοκίνητα. Η Toyota έχει πάρει την pole position με ένα εντυπωσιακό γύρο του Kamui Kobayashi που αποτελεί νέο ρεκόρ πίστας. Στην δεύτερη θέση είναι η άλλη Toyota με τον αριθμό #8, τον χρόνο της οποίας πέτυχε ο Nakajima.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube