Με λίγα λάδια... χάος στο Nürburgring [video]

Με λίγα λάδια... χάος στο Nürburgring [video]

Ένα Opel Manta η αιτία της απόλυτης καταστροφής.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το Nürburgring χαρακτηρίζεται σαν «πράσινη κόλαση» και ακόμη περισσότεροι που επιβεβαιώνουν την ονομασία αυτή. 
 
Μια τέτοια περίπτωση είχαμε την Κυριακή σε έναν αγώνα VLN, όπου μια γιορτή μετατράπηκε πολύ εύκολα στην απόλυτη καταστροφή
Με δεδομένο ότι την πίστα μοιράζονταν αυτοκίνητα διαφόρων κατηγοριών και ηλικιών, μια...αβαρία σε ένα παλιό Opel Manta ήταν η αυτία του κακού. 
 
Το Opel σε κάποια στιγμή εμφάνισε διαρροή λιπαντικών, οι άνθρωποι της πίστας μπήκαν μέσα να το απομακρύνουν και παράλληλα να ρίξουν άμμο στα σημεία που είχαν χυθεί λάδια, όμως φαίνεται πως δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση και άφησαν τη διαδικασία να εξελιχθεί, σηκώνοντας απλά την ειδική σημαία που δείχνει ότι στην πίστα υπάρχουν λάδια

Η σημαία που προειδοποιεί για λάδια στο οδόστρωμα φαίνεται καθάρα δεξιά στη φωτογραφία... 
 
Ομως φαίνεται ότι ο οδηγός ενός Polo ή δεν την είδε, ή υποτίμησε την κατάσταση. 
 
Από εκεί και μετά ήταν ζήτημα χρόνου να γίνει το πολλαπλό «κράου» με το Polo να ακολουθεί ένα Volkswagen Corado, μια Porsche Cayman GT4 Clubsport, καθώς και μια Porsche 997.
 
Ακόμη περισσότερα αυτοκίνητα ενδέχεται να υπέστησαν μικρότερες ζημιές όταν αναγκάστηκαν να περάσουν πάνω από τα συντρίμια των παραπάνω αυτοκινήτων, όπως αναφέρει η ανταπόκριση από την πίστα. 
 
Σε κάθε περίπτωση, το ευτύχημα είναι ότι οι όποιες ζημιές περιορίστηκαν στη... λαμαρινοζημιά και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.  
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube