Με «έδρα» το Ναύπλιο το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις

Με «έδρα» το Ναύπλιο το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις

Σε διαδρομές-θρύλους θα κινηθεί τόσο η κατηγορία Sporting όσο και η Regularity

Οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του Ιστορικού Ράλι Ελλάδος βρίσκονται σε πλήρη ένταση. Ως γνωστόν η πιο απαιτητική διοργάνωση του είδους στην Ευρώπη θα εκκινήσει από το περιστύλιο του Ζαππείου την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 11:00, σε μια τελετή κατά την οποία τόσο οι συμμετέχοντες της κατηγορίας Sporting όσο και αυτοί της κατηγορίας Regularity θα ξεκινούν ταυτόχρονα. 
 
Το πρώτο σκέλος της Κατηγορίας Sporting (27/5) το οποίο θα διεξαχθεί σε χωμάτινες επιφάνειες περιλαμβάνει 5 Ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 80 χλμ. στην Δυτική Αττική και την Βορειοανατολική Πελοπόννησο, πριν τα αυτοκίνητα κατευθυνθούν στο Ναύπλιο για την απαραίτητη μετατροπή τους σε ασφάλτινα, αφού τα επόμενα δύο σκέλη του αγώνα πραγματοποιούνται σε τέτοιο τερέν. 
Το Σάββατο (28/5), το δεύτερο σκέλος του αγώνα είναι ίσως το πιο δύσκολο, αφού περιλαμβάνει 10 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκος 140 χλμ., εκ των οποίων μάλιστα οι δύο τελευταίες θα είναι νυχτερινές.
 
Το τρίτο και τελευταίο σκέλος του Ιστορικού Ράλι Ελλάδος (29/5), επίσης ασφάλτινο, περιλαμβάνει 4 Ειδικές διαδρομές μήκους 36 χλμ. με την Τελετή Τερματισμού και Απονομής να πραγματοποιούνται το μεσημέρι της Κυριακής στον Κεντρικό Προβλήτα της πόλης του Ναυπλίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν όλες οι Ειδικές Διαδρομές του αγώνα έχουν χρησιμοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν στο πλαίσιο του Εθνικού μας Αγώνα, δηλαδή του Ράλι Ακρόπολις, είτε σε έκδοση Παγκοσμίου, είτε Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.  
 
Η κατηγορία Regularity
 
 
Ο εξίσου συναρπαστικός αγώνας Ιστορικό Ράλι Ελλάδος – Regularity που εκκινεί ταυτόχρονα από την Αθήνα, περιλαμβάνει επίσης τρία σκέλη, με μήκος 280 χλμ. την Παρασκευή (27/5), 310 χλμ. το Σάββατο (28/5) και 240 χλμ. την Κυριακή (29/5), σε διαδρομές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και θα περιλαμβάνει πάνω από 40 Ειδικές Διαδρομές Ακριβείας. Η Τελετή Τερματισμού θα πραγματοποιηθεί επίσης το απόγευμα της Κυριακής στην Κεντρική Προβλήτα της πόλης του Ναυπλίου και θα ακολουθήσει λίγο αργότερα η Τελετή Απονομής. 
 
Τέλος ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το Ναύπλιο και τους ανθρώπους του. Η πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη του Αργολικού κόλπου και πρώτη πρωτεύουσα της νεώτερης Ελλάδας είναι αυτή που φιλοξενεί φέτος τον Ιστορικό αγώνα, δίνοντας μια ξεχωριστή λάμψη στο ήδη διάσημο αθλητικό γεγονός.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube