Με 8 οδηγούς η Ελλάδα στο παγκόσμιο Rotax στη Βραζιλία

Με 8 οδηγούς η Ελλάδα στο παγκόσμιο Rotax στη Βραζιλία

Το ελληνικό Rotax Max Challenge θα δώσει φέτος οκτώ εισιτήρια για τον παγκόσμιο τελικό που θα γίνει στη Βραζιλία.

Μια σπουδαία χρονιά ξεκινά για τη Rotax, σε όλο τον πλανήτη. Ο φετινός τελικός, το Παγκόσμιο ραντεβού των πρωταθλητών σε εθνικό επίπεδο θα γίνει το Δεκέμβριο στην Βραζιλία. Το ονειρικό ταξίδι και ο τελικός προορισμός, η Circuito Internacional Paladino στη Conde-Paraíba, αποτελεί πόλο έλξης για τους συμμετέχοντες στους εθνικούς θεσμούς του Rotax MAX Challenge.

Η Rotax Hellas φέτος πέτυχε να αυξήσει τις θέσεις-συμμετοχές των Ελλήνων οδηγών στον τελικό κι έτσι θα έχουμε ένα Micro Max, ένα Mini Max, ένα Jounior Max, ένα Senior Max και τέσσερις για την DD2 Max. Εκ των οποίων οι δύο από την ηλικιακή κλάση Max Masters των +32 ετών. Από μόνο του αυτό αποτελεί σημαντικό λόγο για να αγωνιστεί κανείς στο ελληνικό Rotax Max Challenge, έναν θεσμό ενιαίου τύπου που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους συμμετέχοντες με λογικό budget.

Προκειμένου να διευκολύνει τους αγωνιζόμενους στην προετοιμασία τους, η Rotax Hellas ανακοινώνει τις οριστικές ημερομηνίες των αγώνων του Rotax MAX Challenge Hellas 2018, καθώς και τις πίστες που θα διεξαχθούν οι αγώνες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες και θα αρχίσει με τον πρώτο, την Κυριακή 11 Μαρτίου, στο Kartodromo στις Αφίδνες (Αθήνα). Η συνέχεια θα δοθεί στην Θεσσαλονίκη, στο Νέο Ρύσιο (Drive Park), την Κυριακή 29 Απριλίου. Επιστροφή στο Kartodromo την Κυριακή 17 Ιουνίου και μετά από την καλοκαιρινή διακοπή, στην ίδια πίστα, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, θα πέσει η αυλαία του θεσμού.

Η επιλογή από την Rotax Hellas της Θεσσαλονίκης για τη διεξαγωγή του δεύτερου φετινού γύρου έγινε με στόχο τη συνολική αναβάθμιση το σπορ και ελήφθησαν σοβαρά υπόψη δύο σημαντικές παράμετροι. Αφενός το γεγονός ότι ο πυρήνας των οδηγών στη συμπρωτεύουσα, σε συντριπτικό ποσοστό, χρησιμοποιεί κινητήρες Rotax. Αφετέρου, εκτιμάται πολύ σοβαρά η προσπάθεια συνολικής αναβάθμισης της πίστας Drive Park.



 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube