Με 27 συμμετοχές το 39ο Ράλι Αχαιός

Με 27 συμμετοχές το 39ο Ράλι Αχαιός

Ο αγαπημένος ασφάλτινος αγώνας ράλι της Πάτρας διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, με 27 πληρώματα να μάχονται για τη διάκριση.

Το 39ο Ράλι Αχαιός διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών (ΑΟΠ) και αποτελεί τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλι Νοτίου Ελλάδος.

Ο φετινός αγώνας έχει επίκεντρο τα Καλάβρυτα και αποτελείται από έξι ειδικές διαδρομές, με συνολικό μήκος 61,07 km, επιστρέφοντας σε μέρη που και διαδρομές που είχαμε γνωρίσει με επιτυχία στο παρελθόν. Η εκκίνηση θα δοθεί το απόγευμα του Σαββάτου 27 Μαΐου από την πλ. Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα. Αμέσως μετά, τα πληρώματα θα αγωνιστούν στις Ε.Δ. Κομπηγάδι και Ε.Δ. Πριόλιθος, προτού διανυκτερεύσουν στα Καλάβρυτα. Η συνέχεια θα δοθεί την Κυριακή με δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές, τις Ε.Δ. Αγ. Λαύρα και Ε.Δ. Πριόλιθος. Ο τερματισμός θα γίνει στο κέντρο της πόλης των Καλαβρύτων.

Όσον αφορά στις συμμετοχές, αυτές είναι ιδιαίτερα ποιοτικές και το θέαμα αναμένεται πολύ όμορφο, τόσο στη μάχη για τη νίκη σε επίπεδο Γενικής, όσο και στα δικίνητα αυτοκίνητα (Κατηγορία F2). Η Κατηγορία C2 διαθέτει έξι συμμετοχές, με τους πρωταγωνιστές του θεσμού να είναι παρόντες στο 39ο Ράλλυ Αχαιός, προετοιμάζοντας άπαντες για σπουδαίες μάχες. Στην F2, οι Κατηγορίες C3 και C4 διαθέτουν από πέντε και έξι συμμετοχές, ενώ οι Κατηγορίες C5 και C6 διαθέτουν από τέσσερις και έξι συμμετοχές, αντίστοιχα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στέκεται δίπλα στην Οργανωτική Επιτροπή, καθώς ο Δήμος Καλαβρύτων στηρίζει τον αγώνα, ο οποίος έχει ως Χορηγό την Aegean Κολοκυθάς. Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά τη δράση, ο ΑΟΠ δίνει τις παρακάτω πληροφορίες για κάθε ειδική:

Ε.Δ. Κομπηγάδι
Αφετηρία: Στην έξοδο του χωριού Κομπηγάδι
Τερματισμός: Στην είσοδο του χωριού Μάνεσι
Ωράριο 1ου αυτοκινήτου: 16:00 (Σάββατο)
Πρόσβαση: Από την αρχή και το τέλος της Ε.Δ. και τον επαρχιακό δρόμο προς Δεμέστιχα-Καρούσι-Μικρό Ποντιά.

Ε.Δ. Αγ. Λαύρα
Αφετηρία: Στην είσοδο της Ι.Μ. Αγ. Λαύρας
Τερματισμός: Στην διασταύρωση προς Πριόλιθο
Ωράριο 1ου αυτοκινήτου: 09:09 και 11:24 (Κυριακή).
Πρόσβαση: Από την αρχή και το τέλος της Ε.Δ.

Ε.Δ. Πριόλιθος
Αφετηρία: Στην έξοδο του χωριού Πριόλιθος
Τερματισμός: Στην είσοδο του χωριού Κλειτορία
Ωράριο 1ου αυτοκινήτου: 16:58 (Σάββατο), 09:37 και 11:52 (Κυριακή)
Πρόσβαση: Από την αρχή και το τέλος της Ε.Δ., και τον δρόμο από Τριπόταμα Ηλείας.

Οι δρόμοι θα κλείσουν σε κάθε περίπτωση μία ώρα πριν από την εκκίνηση του 1ου αυτοκινήτου. Δείτε αναλυτικά τις 27 συμμετοχές, παρακολουθήστε live τα αποτελέσματα κάθε ειδικής και για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του αγώνα.



[Πηγή: ΟΜΑΕ]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube