Marquez: O Rossi με άγχωσε στο φινάλε

Marquez: O Rossi με άγχωσε στο φινάλε

O Marc Marquez αποκάλυψε ότι είχε αγχωθεί πριν το φινάλε του MotoGP στη Velencia, ξέροντας τι φασαρία θα γινόταν αν ο Rossi έχανε τον τίτλο.

Ο Marquez ήταν στο κέντρο της προσοχής πριν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, παρότι δεν διεκδικούσε τον τίτλο, αφού τον είχε κατηγορήσει ο Rossi ότι προσπαθούσε να βοηθήσει τον Jorge Lorenzo να πάρει το πρωτάθλημα.

Μετά από τον πόλεμο δηλώσεων στην Αυστραλία και τη Μαλαισία –όπου ο Marquez συγκρούστηκε με τον Rossi στην πίστα – ο Ισπανός κατηγορήθηκε και ότι δεν προσπάθησε να κερδίσει τον αγώνα στη Valencia, μένοντας πίσω από τον Lorenzo και επιτρέποντάς του έτσι να νικήσει και να εξασφαλίσει τον τίτλο.

«Μετά τη Μαλαισία υπέφερα πολύ και όταν ήρθα στη Velencia ήθελα να κερδίσω τον αγώνα, απλά γιατί ήξερα ότι αν δεν νικούσα, θα βρισκόμουν στην κατάσταση που τελικά βρέθηκα», δήλωσε ο Marquez κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης χθε (βλ. παρακάτω).

«Δεν είμαι χαζός, ήξερα ότι θα κατέληγε εκεί, κι αυτό με άγχωνε πριν την εκκίνηση του αγώνα. Περισσότερο κι από το 2013, όταν έδινα μάχη για το πρωτάθλημα [στον τελευταίο αγώνα].

«Ήταν από τις στιγμές που ήμουνα πιο σοβαρός διότι ήξερα ότι η διαμάχη αυτή ερχόταν. Ήταν μια κατάσταση που ήθελα εξαρχής να αποφύγω, κερδίζοντας τον αγώνα».

Ο Ισπανός πρόσθεσε ότι ελπίζει πως ο Rossi θα ηρεμήσει τους αδρανείς μήνες του χειμώνα, αν και παραδέχεται ότι θα είναι δύσκολο να ξεχαστεί η διαμάχη τους.

«Ειλικρινά πιστεύω ότι μέσα σε δυο-τρεις μήνες, που ο Valentino θα είναι σπίτι του χωρίς το στρες του πρωταθλήματος, θα τα βρει όλα», είπε. «Τελικά έχω πεντακάθαρη συνείδηση κι αυτό με βοηθάει να κοιμηθώ.

«Αυτός έκανε τον κόσμο να πιστεύει πράγματα που δεν είναι αλήθεια, και κανείς άλλος αναβάτης δεν περίμενε να τον ακούσει να τα λέει. Πολλοί τον πίστεψαν και το σέβομαι αυτό, αλλά τελικά συνεχίζω, όπως πάντα, για εμένα τον ίδιο, όμως δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση.

«Ο Valentino είναι ένας θρυλικός αναβάτης αυτού του πρωταθλήματος, αλλά τελικά πρέπει να τον βλέπεις σκεπτόμενος πάντα τους άλλους και πού βρίσκεσαι εσύ.

«Είμαστε σε μια σπουδαία εποχή του πρωταθλήματος, κάποιοι αγωνιζόμενοι είναι μεγαλύτεροι και άλλοι νεότεροι. Όλοι απολαμβάνουμε τη μοτοσικλέτα και πρέπει να προσπαθήσουμε να γυρίσουμε σελίδα, αν και θα είναι δύσκολο να ξεχάσουμε».

ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016

Μετά το φινάλε του πρωταθλήματος στη Valencia, οι αναβάτες του MotoGP παραμένουν στην ισπανική πίστα για δύο μέρες δοκιμών εξέλιξης ενόψει του 2016.

Οι δοκιμές έχουν τεράστια σημασία, διότι οι αναβάτες έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από τα κοινά ηλεκτρονικά, που θα έχουν του χρόνου όλες οι μοτοσικλέτες, καθώς και από τα λάστιχα της Michelin που θα αντικαταστήσουν αυτά της Bridgestone.

Για τα ηλεκτρονικά, όλοι είπαν ότι είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο εξέλιξης, αντιπροσωπεύουν ένα βήμα πίσω και θέλουν πολλή δουλειά. Εξέλιξη είπαν ότι θέλει και το εμπρός λάστιχο της Michelin, που έγινε αιτία και για αρκετές πτώσεις. Το πίσω λάστιχο πάντως το βρήκαν «φανταστικό».

Ο Marquez, παρότι έπεσε, έκανε τον καλύτερο χρόνο χθες Τρίτη, μπροστά από τους Iannone (Ducati) και Pedrosa (Honda), με τον Lorenzo 5ο και τον Rossi μόλις 12ο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube