Λουξ-Cola PICK 2016 – Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Λουξ-Cola PICK 2016 – Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Οι συμμετοχές, το πρόγραμμα, η τηλεοπτική μετάδοση, οι χορηγοί… Όλα είναι έτοιμα για το 8ο PICK, τον αγώνα καρτ που διοργανώνεται στο κέντρο της Πάτρας.

Λίγα 24ωρα μας χωρίζουν από την μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το PICK, τον αγώνα καρτ που διοργανώνεται στους δρόμους του κέντρου της Πάτρας. Η πόλη βάζει τα καλά της και η ατμόσφαιρα θυμίζει κάτι από… Monaco. Υπό κλίμακα. Δεν υπάρχει λόγος να αφήνουμε την πεζή πραγματικότητα να μας χαλάει μια όμορφη παραίσθηση.  

Οι δρόμοι του κέντρου της Πάτρας, γύρω από την πλατεία Γεωργίου κλείνουν. Διαμορφώνεται η χάραξη της πίστας και ο χώρος των pits στο εσωτερικό της πλατείας. Η διάθεση είναι πανηγυρική. Ο κόσμος αγκαλιάζει το event, συμμετέχει στην γιορτή, έρχεται να γνωρίσει τους αγώνες καρτ, οι θεατές προσέρχονται κατά χιλιάδες για να χειροκροτήσουν τους οδηγούς που δίνουν θεαματικές μάχες. Αυτό είναι που κάνει το PICK τόσο ιδιαίτερο.



Περιέργως, οι Πατρινοί έχουν καταφέρει αυτό που στην Ελλάδα συνήθως μοιάζει αδύνατο. Να συνεργαστούν. Η ιδιωτική πρωτοβουλία και το κράτος συνδυάζονται αρμονικά, αλληλοϋποστηρίζονται και φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάπως έτσι μια αρχικά τρελή ιδέα, να κλείσουν για ένα Σαββατοκύριακο οι πιο κεντρικοί δρόμοι της πόλης και να γίνει ένας αγώνας καρτ, έχει φτάσει δικαίως να θεωρείται θεσμός, στην 8η πλέον συνέχεια της διοργάνωσης.

Την υποστήριξη από την πλευρά της πολιτείας εξέφρασε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος ο οποίος τόνισε : «Συμμετέχουμε σε μια διαδικασία, η οποία έχει έντονο το χαρακτήρα της εξωστρέφειας, που έχει ανάγκη η περιοχή μας. Η ιδέα ξεκίνησε από λίγους και αγκαλιάστηκε από πολλούς. Το έχουμε στο αίμα μας σαν Πατρινοί τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω. Η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα και το θέαμα πολύ σπουδαίο. Δωρεάν οι συμπολίτες μας μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες, που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Μεγάλη εισροή επισκεπτών και τόνωση της τοπικής αγοράς γίνεται μέσω του P.I.C.K. Η επιτυχία του γεγονότος είναι ότι έχει αγκαλιαστεί από τους συμπολίτες».

Οι χορηγοί
Το υψηλό πρεστίζ του αγώνα και η άρτια οργάνωση είναι ο λόγος ελληνικές επιχειρήσεις, κολοσσοί στον τομέα τους, τον υποστηρίζουν με συνέπεια. Μέγας χορηγός, παραδοσιακά, θα είναι και φέτος η Λουξ, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία αναψυκτικών και χυμών, η οποία στηρίζει έμπρακτα πρωτοβουλίες που προωθούν τον αθλητισμό και την τοπική ανάπτυξη.



Χορηγός του αγώνα που συγκεντρώνει περισσότερους από 40.000 θεατές θα είναι όπως και τα προηγούμενα χρόνια η EKO RACING 100, η κορυφαία βενζίνη 100 οκτανίων που προσφέρει 4% υψηλότερη απόδοση του κινητήρα σε σχέση με κοινά καύσιμα.

Δυναμική παρουσία θα έχει και η Med Frigo, η οποία συμμετέχει σταθερά από το ξεκίνημα μίας διοργάνωσης που αναδεικνύει την καλή πλευρά της πόλης, με επαγγελματισμό, δημιουργική ανησυχία, προοδευτική αντίληψη και οργανωτικότητα. Η Med Frigo, που αυτοπροσδιορίζεται με το μότο «πάντα στην ώρα μας» και η διοργάνωση του PICK, μοιράζονται τις ίδιες θεμελιώδεις αξίες.

Το
show
Από την 8η χρονιά διεξαγωγής του μεγάλου αγώνα καρτ  δεν θα μπορούσε να λείψει η ομάδα ακροβατικών show Arrepiado. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η πορτογαλική ομάδα, ο Ricardo και η παρέα του είναι μέρος του θεσμού. Ο κόσμος που κατακλύζει κάθε χρόνο την πλατεία Γεωργίου στο κέντρο της Πάτρας, περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία τη στιγμή που οι Πορτογάλοι βιρτουόζοι των μηχανοκίνητων show θα δώσουν την παράστασή τους.



Η διοργανώτρια αρχή κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε εκτός από τους Arrepiado να δώσουν το παρόν οι σπουδαιότεροι πρωταγωνιστές στα μηχανοκίνητα αθλήματα με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή διασκέδαση του κοινού. Σε αυτό το πλαίσιο, την παρθενική του εμφάνιση στο θεσμό θα κάνει ο 23χρονος Ιταλός αρτίστας των μηχανοκίνητων ακροβατικών Loris Rosati, με ένα… εξωφρενικό τρίκυκλο όχημα.



Όπως κάθε χρόνο, θα παρελάσουν σπάνια εξωτικά υπεραυτοκίνητα και θα ντριφτάρει η Frenzy Team των αδελφών Παπαλεξόπουλου. Το safety car θα είναι μία Dodge Viper V10.



Η τηλεοπτική μετάδοση
Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας από το περιφερειακό κανάλι Ionian TV και σε όλη την Ελλάδα, μέσω συνεργειών. Οι ώρες των απευθείας μεταδόσεων για το Σάββατο 24/9 είναι 18:00 – 22:00 και την Κυριακή 25/9, 10:30 με 15:00.

Στην Αττική η αναμετάδοση θα γίνει από το κανάλι Action24 και από το Star Κεντρικής Ελλάδας. Στην Πελοπόννησο, τη Ν. Στερεά και το Ν. Ιόνιο από το  Ionian TV, στην Κέρκυρα, την Θεσπρωτία και την Ήπειρο από το ITV, στην Κρήτη από το Κρήτη TV, στην Θεσσαλονίκη και στην Κ. Μακεδονία από το EuropeOne, στην Α. Μακεδονία και στην Θράκη από το Ena Channel, στην Θεσσαλία από το Astra TV και στην Κεντρική Ελλάδα από το Star Κεντρικής Ελλάδας. Θα υπάρχει επίσης live streaming στο διαδίκτυο.

Ο τεχνικός εξοπλισμός για την μετάδοση της εικόνας είναι τελευταίας τεχνολογίας ποιότητας HD και η μεταφορά εικόνας από τις κάμερες με τεχνολογία οπτικής ίνας. Στην Πλατεία Γεωργίου θα στηθεί υπερσύγχρονο βαν ειδικά διαμορφωμένο για να βγει εις πέρας η μεγάλη παραγωγή. Την παρουσίαση του PICK θα έχει ο Τάκης Πουρναράκης.

Οι συμμετοχές

Κάθε αγώνας καρτ που οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 50 είναι σίγουρα πετυχημένος, μέσα σε αυτή την οικονομική συγκυρία και με δεδομένα ότι είχαμε αγώνα του Rotax Max Challenge μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά και ανά κατηγορία, τα πράγματα έχουν ως εξής…






 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube