King of Europe & King of Nations στις Σέρρες: Αποτελέσματα-video

King of Europe & King of Nations στις Σέρρες: Αποτελέσματα-video

Ελληνικός θρίαμβος στον θεσμό King of Europe, με τον Χρήστο Χατζαρά να επικρατεί στον τελικό – Δείτε το επίσημο video του αγώνα.

Μια εκπληκτική από κάθε πλευρά διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Ήταν ο τελικός αγώνας του παγκόσμιου θεσμού «King of Europe» και ταυτόχρονα ο 8ος γύρος του «King of Nations».

Στη χώρα μας βρέθηκαν 92 αγωνιζόμενοι από 17 χώρες, και έδωσαν ένα πραγματικό ρεσιτάλ θεαματικής οδήγησης σε ένα χώρο που αποδείχθηκε ιδανικός. Το τμήμα της πίστας που χρησιμοποιήθηκε για την περίσταση ήταν από την ευθεία εκκίνησης/τερματισμού έως και την έξοδο της Κ5. Είναι χαρακτηριστικό πως ο αγώνας των Σερρών ήταν ο ταχύτερος της σειράς, αφού καταγράφηκε η υψηλότερη ταχύτητα σε πλαγιολίσθηση, της τάξης των 165 km/h, με μέση ωριαία για όλη την προσπάθεια με το πλάι 110 km/h!

Παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση του Σαββάτου, εξαιτίας της οποίας ακυρώθηκαν οι δοκιμές, οι θεατές διψασμένοι για θέαμα υψηλού επιπέδου, πραγματικά κατέκλυσαν το Αυτοκινητοδρόμιο την Κυριακή. Η διοργάνωση διέθετε εξαιρετική ροή και πρόσφερε πλούσιο θέαμα και συνεχή δράση από 10:00 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, κρατώντας «καρφωμένους» στις θέσεις τους θεατές.

Όσοι βρέθηκαν στις Σέρρες, αλλά και πάνω από 200.000 τηλεθεατές παγκοσμίως του live streaming του αγώνα, πραγματικά απόλαυσαν το θέαμα και χειροκρότησαν έξαλα τον Έλληνα Πρωταθλητή Χρήστο Χατζαρά που ήταν ο μεγάλος νικητής της κορυφαίας κατηγορίας Pro, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το μεγάλο ταλέντο και την απόλυτη ακρίβεια των Ελλήνων αθλητών του drift, που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην πορεία του προς τον τελικό, όπου αναμετρήθηκε με τον Calin Ciortan από τη Ρουμανία, ο Χατζαράς απέκλεισε μεταξύ άλλων και τον Γερμανό Πρωταθλητή Ευρώπης, Joe Hountondji. Να σημειώσουμε τέλος πως στην κατηγορία Pro2 νικητής αναδείχθηκε ο Pavlin Penev από τη Βουλγαρία, ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Έλληνας Αντώνης Ασμανίδης.



Να σημειωθεί ότι η επιτυχία της διοργάνωσης ήταν τέτοια που οι εκπρόσωποι της εταιρείας King of Europe ανακοίνωσαν επί τόπου, κατά τη διάρκεια των απονομών, πως οι Σέρρες θα φιλοξενήσουν τον τελικό του Πρωταθλήματος και το 2018 και συγκεκριμένα στις 6 και 7 Οκτωβρίου, φυσικά σε συνεργασία με την ΟΜΑΕ, καθώς και τοπικό Σωματείο ΛΑΜΣ.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της κατηγορίας Pro και της κατηγορίας Pro2, βρείτε περισσότερες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης εδώ, και απολαύστε το θέαμα στο επίσημο video του αγώνα:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube