Κεντρομήχανη BMW M4 με 500 PS από ατμοσφαιρικό μοτέρ… έκπληξη [video]

Κεντρομήχανη BMW M4 με 500 PS από ατμοσφαιρικό μοτέρ… έκπληξη [video]

Αυτή η M4 δεν έχει τον κινητήρα στην προβλεπόμενη θέση αλλά στο κέντρο. Και βγάζει συγκλονιστικό ήχο.

Αυτή η BMW M4 φοράει ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο κινητήρα από E46 M3 CSL με απόδοση 500 ίππων. Ο οποίος μάλιστα είναι τοποθετημένος στο κέντρο.

Με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται τίποτα περίεργο. Μια αγωνιστική Μ4 με τα συνηθισμένα για αυτοκίνητα του είδους αεροδυναμικά βοηθήματα. Ίσως το diffuser να είναι λίγο υπερβολικό, αλλά και πάλι όχι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Μόνο που στην πραγματικότητα δεν είναι καν M4, αλλά ένα πρωτότυπο αγωνιστικό εξελιγμένο για αγώνες Time Attack.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την BMW M3 [video]

Κάποτε ήταν πράγματι μία BMW M4, πλέον όμως μόνο το εξωτερικό κάλυμμα έχει απομείνει. Έχουν γίνει εκτεταμένες επεμβάσεις στο σασί και στο πάτωμα. Κι αυτό γιατί η RaceTech στην Λιθουανία σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να καταργήσει τον εξακύλινδρο  biturbo από το εμπρός μέρος. Και να βάλει έναν βελτιωμένο 6κύλινδρο από Ε46 M3 CSL στο κέντρο. Τα πάνελ του αμαξώματος έχουν κατασκευαστεί από την αρχή. Τα εμπρός φτερά, ο προφυλακτήρας και το καπό είναι ένα ενιαίο τμήμα που τοποθετείται και αφαρείται εύκολα. Η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων έχει ως αποτέλεσμα το βάρος να περιορίζεται στα 990 kg, παρά την προσθήκη του roll cage. 



Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στο ΤΤ Circuit Assen στην Ολλανδία, καθώς συμμετέχει στο ολλανδικό πρωτάθλημα Time Attack. Ο κινητήρας με τις βελτιώσεις που έχουν γίνει για να φτάσει στους 500 ίππους, ακούγεται να στροφάρει σαν μοτοσικλέτα MotoGP. Ο έτσι κι αλλιώς ανατριχιαστικός ήχος της CSL, εδώ αγγίζει σε ένταση και δράμα τα δεδομένα των αγωνιστικών κινητήρων των κορυφαίων κατηγοριών, ακόμη και των ατμοσφαιρικών της F1.Ανοίξτε την ένταση και απολαύστε τον.



Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube