Καρό σημαία για τον Μάκη Σαλιάρη

Καρό σημαία για τον Μάκη Σαλιάρη

Έφυγε χθες σε ηλικία 71 ετών ο Μάκης Σαλιάρης. Ένας θρύλος των αγώνων αυτοκινήτου και της χρυσής εποχής της αθηναϊκής νύχτας

Ο Μάκης Σαλιάρης πήρε χθες, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, την τελευταία του καρό σημαία. Έχασε την μάχη με τον καρκίνο, μετά από θαρραλέα μάχη ετών.

Ξεκίνησε τους αγώνες το 1969 και με κάποιες μικρές διακοπές συνέχισε να αγωνίζεται ως το 1997. Μάλιστα από΄το ΄77 ως το ’90 είχε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Marlboro. Άφησε εποχή σε αναβάσεις και σιρκουί, κυρίως με τα μονοθέσια πρωτότυπα, αλλά οδήγησε επίσης F3 και κλειστά αυτοκίνητα, όπως GTA και Alfasud στο Ενιαίο.

Kατέκτησε συνολικά 200 νίκες και 17 πανελλήνια πρωταθλήματα. Το 1977 μάλιστα είχε συμβεί το ανεπανάληπτο στα χρονικά, να βγουν συμπρωταθλητές με τον Γ. Μοσχού, αφού είχαν τους ίδιους ακριβώς βαθμούς. Tο ’90 είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα, από το οποίο η επαφή με τις μπαριέρες του προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι. Παρόλα αυτά συνέχισε να αγωνίζεται ως το ’97.



Ο Σαλιάρης άφησε εποχή και στην αθηναϊκή νύχτα, με την «Αυτοκίνηση». Το όνομα του θρυλικού κλαμπ της Λεωφόρου Κηφισίας δηλώνει το πάθος του δημιουργού του για τους αγώνες. Ο χώρος ήταν αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Το 1981, όταν η αύξηση της φορολογίας προκάλεσε κατάρρευση των πωλήσεων, είχε την ιδέα να δημιουργήσει έναν χώρο διασκέδασης πολύ διαφορετικό για τα δεδομένα της εποχής. Ένα κλαμπ με τους θαμώνες να στέκονται όρθιοι. Το εστιατόριο ήταν σε ξεχωριστό χώρο, στο πατάρι, και κάτω υπήρχαν οι καναπέδες, τα χαμηλά τραπέζια με νέον και το μπαρ διπλής όψεως για να μπορούν οι πελάτες να βλέπονται και να φλερτάρουν.



Ο Μάκης Σαλιάρης λάτρευε επίσης την μουσική. Ήταν ντράμερ στους Stormies, το συγκρότημα στο οποίο συμμετείχε ο Ντέμης Ρούσσοςκαι στους We Five, ενώ είχε παίξει και με τον Eric Clapton.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube