Ιστορικό Ράλι Ελλάδος 2016: Με 78 συμμετοχές

Ιστορικό Ράλι Ελλάδος 2016: Με 78 συμμετοχές

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διοργάνωση του Ιστορικού Ράλι Ελλάδος, το οποίο εκκινεί από το Ζάππειο την προσεχή Παρασκευή 27 Μαΐου στις 11:00.

Μπορεί να μη λέγεται πλέον Ιστορικό Ακρόπολις, όμως ο κορυφαίος αγώνας ιστορικών αυτοκινήτων της χώρας μας ζει, και διοργανώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε ειδικές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Από τη ράμπα της εκκίνησης του Ιστορικού Ράλι Ελλάδος 2016 θα περάσουν συνολικά 78 κλασικά αυτοκίνητα, και πιο συγκεκριμένα 35 για την κατηγορία Sporting και 43 για την κατηγορία Regularity. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται οι θριαμβευτές του περσινού αγώνα και για τις δύο κατηγορίες «Pedro» - E. Baldaccini με Lancia Delta Integrale 16v του 1990 (Sporting) και P. Marcatilj - F. Gianmarino με Porsche 911 2.0 SWB του 1967 (Regularity), οι οποίοι μάλιστα αναδείχθηκαν πέρσι Πρωταθλητές στους αντίστοιχους θεσμούς της FIA.

Η ξεχωριστή αυτή γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα ξεκινήσει την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 15:00, στην έδρα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, για τη διαδικασία του Τεχνικού και του Διοικητικού Ελέγχου. Την Παρασκευή, μετά την Τελετή Εκκίνησης στο Ζάππειο στις 11:00 το πρωί, τα πληρώματα του αγώνα θα κατευθυνθούν προς την Πελοπόννησο για να καταλήξουν στο Ναύπλιο, το οποίο φιλοξενήσει φέτος το Διοικητικό Κέντρο του αγώνα και φυσικά όλα τα πληρώματα.

Σημειώστε πως φέτος η Sporting σχεδίαση του αγώνα, η οποίο γίνεται σε χώμα στο πρώτο σκέλος και σε άσφαλτο στα άλλα δύο, περιλαμβάνει 19 ειδικές διαδρομές μήκους 255 km. Μαζί με τις απλές, τα πληρώματα θα διανύσουν συνολικά 940 km. Αντίστοιχα απαιτητικό για πληρώματα και αυτοκίνητα είναι και το Regularity σκέλος του αγώνα, αφού έχει συνολικό μήκος 860 km και περιλαμβάνει 27 ειδικές διαδρομές ακριβείας με 45 χρονομετρήσεις.



Δείτε αναλυτικά τις 35 συμμετοχές της κατηγορίας Sporting και τις 43 συμμετοχές της Regularity, ή επισκεφτείτε το historic.rallyofgreece.gr για πληροφορίες σχετικά με τις ειδικές διαδρομές, το ωράριο και τις προσβάσεις θεατών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube