Η συνταγή για θέαμα: Rallycross στον πάγο! [video]

Η συνταγή για θέαμα: Rallycross στον πάγο! [video]

Ξεκίνησε το πρώτο πρωτάθλημα RallyX on Ice στη Σκανδιναβία, ανοίγοντας θεαματικά την αυλαία των φετινών αγώνων πίστας – έστω και παγωμένης.

Παγωμένη πίστα, δυνατά και θορυβώδη αυτοκίνητα, ίδια για όλους, λάστιχα με καρφιά και στο τιμόνι αναδυόμενοι σταρ του ράλικρος και των ράλι. Η τέλεια συνταγή για συναγωνισμό και θέαμα.

Το Rally X on Ice είναι ένα νέο, οικονομικά προσιτό, χειμερινό πρωτάθλημα στη Σκανδιναβία, που αποτελείται από 4 γύρους. Ξεκινά από φέτος –ή μάλλον έχει ήδη ξεκινήσει – και αποτελεί το σημαντικότερα πρωτάθλημα σε πάγο, στην ιστορία του ράλικρος.

Ναι, υπάρχει το πασίγνωστο και πολύ επιτυχημένο Trophee Andros στη Γαλλία και την Ιταλία, αλλά το RallyX on Ice αφενός γίνεται στο φυσικό περιβάλλον του χιονιού και της πλαγιολίσθησης, και αφετέρου αποτελεί ένα ανεκτίμητοι φυτώριο για τους αυριανούς σταρ του FIA World RallyCross – για να μην πούμε και του WRC.

Το καλαντάρι του RallyX on Ice περιλαμβάνει 4 αγώνες. Ξεκίνησε στις 3 Φεβρουαρίου στο Östersund της Σουηδίας, συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο ljes –την επίσημη πίστα όπου γίνεται το Σουηδικό World Rally – και θα μεταφερθεί στη Νορβηγία, για έναν αγώνα στο Ål (25/2) κι έναν στο Gol (3/3).

ΟΙ αγώνες της κορυφαίας κατηγορίας γίνονται με ίδια αυτοκίνητα Supercar Lites. Έχουν σωληνωτό πλαίσιο, αμάξωμα από συνθετικό υλικό και ατμοσφαιρικό κινητήρα 2.4 Duratec 310 ίππων, που κινεί και τους 4 τροχούς μέσα από ένα σειριακό 6άρι κιβώτιο.

Επιπλέον, υπάρχει η κατηγορία RX Academy on Ice, όπου παίρνουν μέρος 10, φτιαγμένα στο εργοστάσιο, προσθιοκίνητα Renault Clio RS RX. Τέλος, υπάρχει και κατηγορία με τα γνωστά μας (από το Dirt Challenge) χωμάτινα «καρτ» Speedcar Xtreme με κινητήρα Suzuki GSX-R 750 των 150 ίππων.

Νικητής του πρώτου γύρου, στο Östersund, ήταν ο 19χρονος Oliver Eriksson, μικρός αδελφός του Kevin, που αγωνίζεται στο World RX, και γιος του Andreas, του ιδιοκτήτη της παλιάς πρωταθλήτριας ομάδας ράλικρος, Olsbergs MSE. Δεύτερος ο Νορβηγός Evjen και 3ος ο Γάλλος Raymond, περσινός πρωταθλητής RX2 International, στον πρώτο του αγώνα σε πάγο.

[Πηγή: rx2onice]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube