Η νέα Yamaha MotoGP 2016 των Rossi και Lorenzo

Η νέα Yamaha MotoGP 2016 των Rossi και Lorenzo

H Yamaha παρουσίασε τη νέα της YZR-Μ1, με την οποία θα αγωνιστούν φέτος οι Valentino Rossi και Jorge Lorenzo.

Οι Lorenzo και Rossi κέρδισαν πέρσι τους 11 από τους 18 αγώνες MotoGP, και ο Ισπανός εξασφάλισε τον τίτλο σε ένα πολυσυζητημένο φινάλε στη Valencia, για μόλις 5 βαθμούς από τον team-mate του.

Η Yamaha πήρε επίσης τον παγκόσμιο τίτλο των Ομάδων και αυτόν των Κατασκευαστών, συμπληρώνοντας την πέμπτη τριπλέτα τίτλων στην ιστορία της. Ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Lin Jarvis, ήδη έχει βάλει στόχο μια έκτη τριπλέτα με την YZR-M1 του 2016.

«Έχουμε μεγάλες προσδοκίες, σχεδιάζουμε να πάμε και να κάνουμε το ίδιο πράγμα ξανά», δήλωσε ο Jarvis κατά την επίσημη παρουσίαση στη Βαρκελώνη. «Θέλουμε πραγματικά να πάρουμε αυτή το έκτο τριπλό στέμμα.

«Γνωρίζουμε ότι φέτος θα ισχύσουν δυο σημαντικές αλλαγές, στους κανονισμούς και στα λάστιχα. Για όλους τους κατασκευαστές μοτοσικλετών, αυτό απαιτεί μια σοβαρή προσαρμογή. Θα είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά και σούπερ-ενδιαφέροντα. Ανυπομονούμε πολύ να ξεκινήσουμε».

Η καινούργια Yamaha θα αγωνίζεται με τα νέα λάστιχα της Michelin για τα MotoGP (αντί για τα περσινά Bridgestone), καθώς και με τη νέα, κοινή για όλους κεντρική ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (ECU), την οποία οι αναβάτες έχουν χαρακτηρίσει «βήμα προς τα πίσω», μετά τις πρώτες δοκιμές.

Ο Rossi συμφωνεί ότι ο ξεκίνημα της χρονιάς με τόσες άγνωστες παραμέτρους θα είναι δύσκολο:

«Φέτος δεν ξεκινάμε από το μηδέν, αλλά από ένα άλλο σημείο», δήλωσε ο Ιταλός σταρ. «Με τα καινούργια λάστιχα, και όλοι πρέπει να καταλάβουν τι συμβαίνει. Θα είναι διαφορετικά και δύσκολα, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι από το ξεκίνημα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube