Η MINI αλλάζει κατηγορία για να κερδίσει την Peugeot στο Dakar [video]

Η MINI αλλάζει κατηγορία για να κερδίσει την Peugeot στο Dakar [video]

Με ένα πισωκίνητο πρωτότυπο, ίδιας φιλοσοφίας με το Peugeot 3008 DKR η MINI θέλει να σταματήσει φέτος το σερί των Γάλλων.

Το φετινό Rally Dakar θα είναι μια μάχη Peugeot vs ΜΙΝΙ, ολομέτωπη και επί ίσοις όροις. Μέχρι πέρσι, η MINI είχε ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο, πιο κοντά σε προδιαγραφές και εμφάνιση με το αυτοκίνητο παραγωγής. Φέτος όμως αποφάσισαν να δημιουργήσουν από λευκό χαρτί ένα πισωκίνητο buggy, ίδιας φιλοσοφίας και τεχνολογίας με το Peugeot 3008 DKR Maxi. Για να ανακόψουν το σερί των Γάλλων, οι οποίοι όπως έχουν ανακοινώσει από τον Οκτώβριο, θα τερματίσουν το πρόγραμμα Dakar μετά τον αγώνα του Ιανουαρίου 2018.

H X-raid, η ομάδα που υποστηρίζει το εργοστάσιο έχει 4 νίκες στον θρυλικό αγώνα, από το 2012 ως το 2015. Και θέλει να επιστρέψει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Μετά από δύο διαδοχικές νίκες της Peugeot, η MINI φαίνεται πως αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ιδέα του τετρακίνητου αυτοκινήτου και να ακολουθήσει τους Γάλλους στην πισωκίνητη συνταγή. Οι κανονισμοί δίνουν στα δικίνητα buggy μεγαλύτερη ελευθερία στην άρθρωση και στις διαδρομές της ανάρτησης, δυνατότητα ρύθμισης της πίεσης των ελαστικών μέσα από το αυτοκίνητο εν κινήσει, ανάλογα με το έδαφος, περισσότερη ελευθερία στη διάταξη των μηχανικών μερών για την επίτευξη καλύτερης ισορροπίας και διάφορες ακόμη αλλαγές που τους επιτρέπουν να είναι πιο ανταγωνιστικά, όπως έχει φανεί τα τελευταία χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το αγωνιστικό MINI ALL4 Racing του Rally Dakar

Στην 40η διοργάνωση του Rally Dakar λοιπόν η MINI θα παρουσιαστεί με αυτό το πανέμορφο πρωτότυπο, το οποίο κινείται από έναν 3λιτρο εξακύλινδρο 340 ίππων με 90 κιλά ροπή. Το σασί είναι ένα σωληνωτό χωροδικτύωμα, ενώ το αμάξωμα από Kevlar και πολυμερές ενισχυμένο με ανθρακόνημα (CFRP). Η εμφάνιση είναι τυπική για buggy, ενώ έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή και στην αεροδυναμική. Το αυτοκίνητο ολοκλήρωσε τις τελευταίες του δοκιμές στην Ουγγαρία και στο Μαρόκο, χωρίς τεχνικά προβλήματα. Η MINI θα ρίξει στη μάχη και το τετρακίνητο αγωνιστικό της, αναβαθμισμένο σε σχέση με πέρσι. Με νέα δομή σασί, βελτιωμένη διαδρομή ανάρτησης και μειωμένο βάρος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Συνέντευξη Mikko Hirvonen

Τα τρία πισωκίνητα buggy θα οδηγήσουν ο βετεράνος αστέρας του WRC Mikko Hirvonen και οι Bryce Menzies και Yazeed Al-Rajhi. Ένα τετρακίνητο MINI ALL4 Racing (διαβάστε εδώ πλήρη τεχνική ανάλυση)  θα οδηγήσει ο νικητής του Dakar Nani Roma (διαβάστε εδώ την συνέντευξη που μας παραχώρησε) και οι Orlando Terranova, Jakub Przygonski και Boris Garafulic.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube