Η Μαρμάγκα του Goodwood [videos]

Η Μαρμάγκα του Goodwood [videos]

Πέρα από το Ford RS200 Evo 2, έφαγε κι άλλα τρία σπάνια και πανάκριβα αγωνιστικά, ενώ παρά λίγο να φάει και τη νέα 911 GT2 RS.

To πρώτο γεύμα της Μαρμάγκας, το RS200 Evo 2, το έχουμε ήδη καλύψει, αλλά θα σας καθησυχάσουμε λέγοντας ότι το σπάνιο αγωνιστικό επισκευάστηκε αμέσως και είναι έτοιμο για νέες περιπέτειες.

Το δεύτερο θύμα ήταν μια Ferrari 458 GT2 της Alfa Corse, που την οδηγούσε ο Αυστριακός συλλέκτης και ερασιτέχνης οδηγός αγώνων, Heinz Swoboda. Στην αρχή της Ανάβασης, η Ferrari με το No.83 γλίστρησε και χτύπησε με το πίσω μέρος στις αχυρόμπαλες. Έφυγε η πίσω πτέρυγα, αλλά η ζημιά ήταν μικρότερη από του RS200, οπότε θα φτιαχτεί ακόμα πιο εύκολα.

Σε έναν ερασιτέχνη αγωνιζόμενο, έστω κι αν έχει τρέξει στο Le Mans, μπορεί να συγχωρέσεις την απώλεια ελέγχου σε μια γλιστερή ανάβαση. Όχι όμως σε έναν πρωταθλητή του Rallycross, όπως ο Doran, κι ακόμα λιγότερο σε έναν επαγγελματία drifter, ειδικά όταν οδηγεί το δικό του αγωνιστικό!

Και όμως, ο τρεις φορές πρωταθλητής Formula Drift, Chris Fosberg, έχασε το πίσω μέρος του αγωνιστικού του Nissan 370Z ενώ έκανε αυτό ακριβώς που ξέρει να κάνει καλύτερα: να καίει λάστιχο και να ντριφτάρει για να διασκεδάσει τους θεατές! To Nissan έμεινε από δρόμο, χτύπησε στις αχυρόμπαλες με το πίσω μέρος, με το χτύπημα γύρισε και χτύπησε στις αχυρόμπαλες και με το εμπρός μέρος του. Η ζημιά δείχνει μεγάλη, όμως ο Fosberg διαβεβαίωσε ότι ήταν «κοσμητική».  

Θύμα της Μαρμάγκας ήταν, τέλος, κι ένας 56χρονος βετεράνος των αγώνων NASCAR. O Ed Berrier ξεκίνησε την Ανάβαση με το Νο.88 Chevrolet του των 700 ίππων, αλλά βγήκε στην πρώτη κιόλας στροφή. Και όχι με το πίσω μέρος, όπως οι άλλοι, αλλά υποστρέφοντας ανεξέλεγκτα, πιθανότατα επειδή τα λάστιχα ήταν ακόμα κρύα. Το χτύπημα ήταν γερό, η εμπρός αριστερή ανάρτηση έσπασε, ο τροχός δίπλωσε και ο Berrier δεν μπόρεσε να συνεχίσει, παρότι το προσπάθησε.

Τελικά, και στις τέσσερις περιπτώσεις οι ζημιές ήταν μικρότερες από το ρεζιλίκι στα μάτια εκατοντάδων θεατών – και χιλιάδων χρηστών του internet…

Ευτυχώς, στην περίπτωση της νέας Porsche 911 GT2 RS δεν υπήρξαν ζημιές και το ρεζιλίκι δεν ήταν μεγάλο. Ο –επαγγελματίας, όπως είπαν– οδηγός της θέλησε να μιμηθεί τον Valtteri Bottas με τη Mercedes F1 και να κάνει «ντόνατς» στο ίδιο πλάτωμα του δρόμου, όμως απέτυχε οικτρά, ίσως λόγω παρέμβασης των ηλεκτρονικών. Πάντως συνέχισε την Ανάβαση σαν να μην είχε γίνει τίποτε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube