Η Lexus στο Pikes Peak με το RC F GT Concept

Η Lexus στο Pikes Peak με το RC F GT Concept

Το προμοτάρισμα του νέου σπορ κουπέ, ιδίως στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβάνει και τη συμμετοχή στον «αγώνα προς τα σύννεφα».

Στη διάσημη ανάβαση παίρνουν μέρος όλων των ειδών τα οχήματα, χωρισμένα σε κλάσεις. Σε αντίθεση με την Peugeot που πριν από δύο χρόνια διέλυσε το ρεκόρ με το 208 Τ16 και τον Sebastian Loeb, η Lexus επέλεξε να μείνει κοντά στα μοντέλα παραγωγής.

Το αγωνιστικό της βασίζεται στο RC F Coupé και θα τρέξει στην κατηγορία Time Attack. Σύμφωνα δε με την ίδια, αντιπροσωπεύει «κομβικό σημείο» για την πορεία της σπορ σειράς F.

Η τελευταία της συμμετοχή στο Pikes Peak ήταν το 2013 με το IS F CSS-R. Η Lexus υποστηρίζει πως το αγωνιστικό προσέφερε πολύτιμη βοήθεια στην εξέλιξη του κινητήρα και της μετάδοσης για το RC F, φιλοσοφία την οποία ακολουθεί και φέτος.

Για του λόγου το αληθές, το μοτέρ και το σύστημα μετάδοσης του RC F Concept GT προέρχονται από την έκδοση παραγωγής. Η άφθονη χρήση ανθρακημάτων στο αμάξωμα ωστόσο μείωσε το βάρος κατά 800 kg.

Στο μπάκετ θα βρίσκεται ο νικητής των 24 Ωρών του Le Mans, παγκόσμιος πρωταθλητής στη σειρά FIA GT και παρουσιαστής Justin Bell. «Το έχω οδηγήσει πολύ λίγο αλλά ήδη δείχνει γρήγορο κι ευκολοδήγητο, όπως και το αυτοκίνητο παραγωγής», είπε ο Bell, συμπληρώνοντας πως «περιμένω ότι θα γίνει ακόμα καλύτερο με τα δεδομένα που θα συλλέξουμε κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο βουνό».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube