Η ιστορία της εξέλιξης του Ford Focus RX [video]

Η ιστορία της εξέλιξης του Ford Focus RX [video]

Πως κατάφεραν η M-Sport και η Ford Performance να δημιουργήσουν σε λιγότερο από ένα χρόνο το Focus των 600 ίππων για τους αγώνες Rallycross;

Η διαδικασία εξέλιξης ενός αγωνιστικού συνήθως είναι χρονοβόρα και επίπονη, με υψηλό πάντα κόστος. Η περίπτωση της Ford και η δημιουργία του αγωνιστικού Focus RX δεν αποτελεί εξαίρεση. Εκτός από ένα πράγμα. Το έκαναν πολύ γρήγορα, σε λιγότερο από έναν μόλις χρόνο.

Το Focus RX είναι προϊόν συνεργασίας της M-Sport και του Hoonigan Racing Division του Ken Block, υπό την σκέπη φυσικά της Ford Performance. Το σφιχτό χρονοδιάγραμμα τηρήθηκε χάρη στην προχωρημένη τεχνολογία της Ford Performance στις μεθόδους κατασκευής των διαφόρων εξαρτημάτων. Χρειάστηκε φυσικά και έμπειροι τεχνίτες που δουλεύουν τις παραδοσιακές μεθόδους του συνεργείου.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Ford Focus RS σε πίστα και δρόμο [video]

Σε αυτό το video βλέπουμε backstage πλάνα από τη ζωή στην M-Sport και στην Ford Performance σε όλη τη φάση της δημιουργίας του Focus των 600 ίππων με το οποίο η Ford συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross. Σπάνιο υλικό στο οποίο αποτυπώνεται ο ενθουσιασμός, το πάθος αλλά και η αγωνία των μηχανικών, σε κάθε στάδιο: από τη σχεδίαση και την κατασκευή των εξαρτημάτων στο μηχανουργείο, μέχρι την συναρμολόγηση και το πρώτο shakedown, την πρώτη δηλαδή πραγματική δοκιμή. Η οποία έγινε 12 μόλις μέρες πριν το αγωνιστικό ντεμπούτο του αυτοκινήτου. Τελικά όλα πήγαν καλά. Και το αυτοκίνητο πήρε το 2016 τρεις νίκες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube