Η αγωνιστική BMW M8 GTE δείχνει πεντάμορφη και τέρας ταυτόχρονα

Η αγωνιστική BMW M8 GTE δείχνει πεντάμορφη και τέρας ταυτόχρονα

Δεν έχουμε δει ακόμη το μοντέλο παραγωγής, αλλά η αγωνιστική έκδοση δοκιμάζεται στο Lausitzring στη Γερμανία.

Η BMW αναβιώνει τη Σειρά 8. Με ένα μοντέλο παραγωγής αλλά και με μία αγωνιστική M8 GTE που θα κάνει ντεμπούτο στις 24 Ώρες της Daytona τον προσεχή Ιανουάριο. Αυτό μάλιστα είναι το αυτοκίνητο με το οποίο η μάρκα θα επιστρέψει στο Le Mans.

Η BMW έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από τις δοκιμές του μοντέλου στην πίστα Lausitzring στη Γερμανία, δίνοντας μας μια πρώτη γεύση για την εμφάνιση. Η οποία, κατά γενική ομολογία, είναι συναρπαστική. Το αυτοκίνητο δείχνει άγριο και κομψό ταυτόχρονα. Έχει εκτόπισμα, βγάζει δυναμισμό και ταυτόχρονα δείχνει πολύ… αθλητικό. Αλλά κάτω από την αγωνιστική του περιβολή μπορείς να ξεχωρίσεις τις γραμμές ενός αριστοκρατικού κουπέ.

Ο Martin Tomczyk, εργοστασιακός οδηγός της BMW και ο αστέρας του DTM Maxime Martin πέρασαν τρεις μέρες στο Lausitzring δοκιμάζοντας την BMW M8 GTE. Ο Jens Marquardt, αγωνιστικός διευθυντής της BMW ήταν επίσης εκεί: «Αρχικά, ο σκοπός μιας τέτοιας δοκιμής σε τόσο πρώιμο στάδιο είναι να γνωριστούμε με το αυτοκίνητο», δήλωσε ο Marquardt. «Σε αυτό το στάδιο εστιάζουμε στην ασφάλεια περισσότερο, παρά στην απόδοση. Παρόλα αυτά, η πρώτη εντύπωση των οδηγών και της ομάδας για την M8 GTE είναι πολύ θετική».

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την αγωνιστική BMW Z4 GTE [video]

Ο Tomczyk συμμερίζεται αυτή την άποψη. Σημειώνοντας ότι στην διάρκεια του τριημέρου η ομάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο και σε ταχύτητα. Πέρα από την ασφάλεια και την αξιοπιστία: «Είναι ένα απολαυστικό στην οδήγηση αυτοκίνητο. Ήταν έτσι από την αρχή. Είναι εύκολο για τους οδηγούς μας να βρουν το όριό της, πράγμα πολύ σημαντικό».

Η BMW σκοπεύει να συμμετάσχει με την M8 GTE τόσο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνων αντοχής FIA WEC όσο και στο πρωτάθλημα IMSA στην Αμερική, αντικαθιστώντα την όχι και τόσο πετυχημένη Μ6 GTE. Στο πλαίσιο του WEC, η BMW θα επιστρέψει στο Le Mans για πρώτη φορά από το 2011.

Το εργοστάσιο δεν έχει δώσει προς το παρόν άλλες πληροφορίες για το αυτοκίνητο. Αλλά οι διαρροές μιλούν για V8 κινητήρα, βασισμένο στον S63 των 4,4 λίτρων με τα δύο τούρμπο που θα χρησιμοποιείται και στην επόμενη BMW M5. Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ. Η νέα αγωνιστική M8 θα κάνει ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube