Η 911 γίνεται ράμπα και στέλνει την BMW εκτός πίστας [video]

Η 911 γίνεται ράμπα και στέλνει την BMW εκτός πίστας [video]

Απίστευτο ατύχημα στο Nurburgring, σε αγώνα του VLN. Σε ντουμπλάρισμα αργότερων αυτοκινήτων μια Porsche της μεγάλης κατηγορίας στέλνει αδιάβαστη μια ταπεινή BMW E36.

Απίστευτο ατύχημα στον τελευταίο αγώνα του VLN, του πρωταθλήματος Τουρισμού που γίνεται αποκλειστικά στην πίστα του Nurburgring. Μια Porsche 911 της κορυφαίας κατηγορίας GT3 χτυπά και στη συνέχεια γίνεται ράμπα απογείωσης για μια ταπεινή BMW E36 η οποία περνά πάνω από τις μπαριέρες και καταλήγει ανάποδα εκτός πίστας.

Στους αγώνες του VLN συμμετέχουν πολλές κατηγορίες αυτοκινήτων, με σημαντικά διαφορετικό ρυθμό. Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες είναι τα συνεχή προσπεράσματα. Τα αυτοκίνητα των μεγάλων ομάδων της κατηγορίας GT3 που οδηγούν επαγγελματίες κινούνται λεπτά ολόκληρα ταχύτερα στον γύρο των 20+ χιλιομέτρων σε σχέση με τα αγωνιστικά ιδιωτών, όπως η συγκεκριμένη BMW Ε36. Τα ντουμπλαρίσματα απαιτούν τρομερή προσοχή και από τον γρήγορο οδηγό που δεν θέλει να υποχωρήσει αλλά και από τον αργό που πρέπει μεν να δώσει χώρο αλλά έχει κι αυτός τον δικό του αγώνα.

Δείτε ακόμη Οδηγούμε την αγωνιστική BMW Z4 GT3 [video]

Υπάρχει μια κόντρα μεταξύ των οδηγών διαφορετικών κατηγοριών για αυτό το ζήτημα. Οι επαγγελματίες δείχνουν συμπεριφορά που από τους ιδιώτες χαρακτηρίζεται αλαζονική, αλλά στην δική τους κλάση δεν υπάρχει περιθώριο για πολλές ευγένειες. Ενώ στις μικρότερες κατηγορίες οι gentlemen racers είναι υποχρεωμένοι να κοιτούν περισσότερο πίσω, μέσα από τον καθρέφτη, παρά εμπρός.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο οδηγός της BMW δεν φαίνεται να έχει ευθύνη. Έχει κάνει στην άκρη και έχει δώσει χώρο στο ζευγάρι των Audi R8 και Porsche 911 που έχουν τη δική τους μεγάλη μάχη. Ενώ το Audi περνά, η Porsche τηςManthey Racing κλείνει πολύ προς το εσωτερικό της στροφής και με την πίσω δεξιά πλευρά της χτυπά την BMW. Η σύγκρουση προκαλεί τετακε στην Porsche η οποία κάνει μισή περιστροφή (180 μοιρών) και κυλά προς τα πίσω αντίθετα με την φορά της πίστας. Η BMW που έτσι κι αλλιώς έχει εκτραπεί από το χτύπημα (ίσως να έχει και ζημιά στο τιμόνι) έρχεται ακυβέρνητη, συγκρούεται μετωπικά με την Porsche, το χαμηλό ρύγχος της οποίας λειτουργεί σαν ράμπα απογείωσης.

Δείτε ακόμη Οδηγούμε το αγωνιστικό SEAT Leon Cup Racer [video]

Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, ευτυχώς κανείς από τους δύο οδηγούς δεν έπαθε τίποτα. Η ανησυχία ήταν κυρίως αυτός της BMW μια που το αυτοκίνητο πέρασε πάνω από τις μπαριέρες και βγήκε εκτός πίστας, αλλά τον βλέπουμε να βγαίνει ανέπαφος, χωρίς καν ιατρική βοήθεια. Το κόστος της ζημιάς είναι βέβαια μια άλλη υπόθεση. Ο επαγγελματίας δεν έχει να νοιαστεί και πολύ. Ο ιδιώτης μάλλον πονά περισσότερο σε τέτοιες περιπτώσεις.

To video είναι η μετάδοση όλου του αγώνα, προχωρήστε στο 4:52' (τέσσερις ώρα και 52 λεπτά, αγώνας αντοχής είναι) για να δείτε το στιγμιότυπο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube