H Porsche παρουσιάζει τη νέα 911 GT3 R [video]

H Porsche παρουσιάζει τη νέα 911 GT3 R [video]

Η μικρότερη «αδελφή» της RSR θα είναι διαθέσιμη στους αγωνιζόμενους από τον Δεκέμβριο.

Στο περιθώριο του 24ωρου αγώνα αντοχής του rburgring η Porsche αποκάλυψε την πρώτη GT3 R που βασίζεται στην 991.

Σχεδιασμένη για τους ιδιώτες αγωνιζόμενους σε όλο τον κόσμο, που έχουν «αγκαλιάσει» εδώ και πολλά χρόνια την 911, η ολοκαίνουργια GT3 R χρησιμοποιεί ως βάση την GT3 RS παραγωγής.

Το μακρύτερο κατά 8,3 cm, σε σχέση με την 997,  μεταξόνιο χαρίζει καλύτερη κατανομή βάρους και πιο προβλέψιμη συμπεριφορά, ιδίως στις γρήγορες στροφές. Η χρήση ελαφριών υλικών στη νέα RS αποδείχθηκε ιδανική για την αγωνιστκή έκδοση, η οποία επιπλέον διαθέτει καπό, οροφή, φτερά, πόρτες και πλαϊνά πάνελ από ανθρακονήματα και παράθυρα, συμπεριλαμβανομένου – για πρώτη φορά – του παρμπρίζ, από πολυκαρβονικό υλικό.

Η αεροδυναμική επωφελήθηκε τα μέγιστα από αυτή της έκδοσης δρόμου, με τις εξαγωγές αέρα στα φτερά να αυξάνουν την κάθετη πίεση στον εμπρός άξονα. Αντί των δύο πλευρικά τοποθετημένων ψυγείων, ωστόσο, η GT3 R υιοθέτησε τη λύση του ενός, κεντρικά τοποθετημένου από την RSR που χαμηλώνει το κέντρο βάρους, βελτιώνει την απαγωγή θερμότητας και προφυλάσσεται καλύτερα από ενδεχόμενη σύγκρουση.

Ο ατμοσφαιρικός 4λιτρος μπόξερ που κινεί την αγωνιστική 911 είναι, σε μεγάλο βαθμό, ίδιος με της GT3 RS, αποδίδοντας μάλιστα την ίδια ισχύ (500 PS). Ο άμεσος ψεκασμός και ο μεταβλητός χρονισμός των βαλβίδων εξασφαλίζουν χαμηλότερη κατανάλωση και ο εντελώς νέος κινητήρας προσφέρει μεγαλύτερο εκμεταλλεύσιμο εύρος στροφών.

Η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων, με τον οδηγό να χρησιμοποιεί paddles για τις αλλαγές. Το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης της RS αντικαταστάθηκε από ηλεκτροϋδραυλικό ενώ τα φρένα έχουν διάμετρο 380 και 372 mm με εξαπίστονες και τετραπίστονες δαγκάνες αντίστοιχα.

Το βιβλίο παραγγελιών για τη νέα Porsche 911 GT3 R έχει ανοίξει ήδη με τιμή €429.000 (πλην φόρων) και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στο τέλος του έτους.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube