H BMW επιστρέφει μετά από 21 χρόνια στο BTCC [video]

H BMW επιστρέφει μετά από 21 χρόνια στο BTCC [video]

Με την BMW 125i M Sport, με την ομάδα West Surrey Racing αλλά με εργοστασιακή υποστήριξη

Η BMW επιστρέφει στις βρετανικές πίστες μετά από 21 ολόκληρα χρόνια μέσω της ιδιωτικής ομάδας West Surrey Racing που όμως θα έχει πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη. 

Το αυτοκίνητο με το οποίο θα επιδιώξει να επαναλάβει νίκες και διακρίσεις του παρελθόντος σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς θεσμούς στο νησί, είναι η 125i M Sport στο μπάκετ της οποίας θα καθίσουν ο πρωταθλητής του θεσμού το 2014 Colin Turkington, o Andrew Jordan και ο Rob Colland. H ομάδα συμμετέχει στο θεσμό από το 2007 με αυτοκίνητα της βαυαρικής φίρμας, τα οποία όμως προετοίμαζε μόνη της, ενώ τώρα θα έχει την υποστήριξη (και τα χρώματα) του εργοστασίου. 

Οι οδηγοί της ομάδας από αριστερά προς τα δεξιά, Colin Turkington, Andrew Jordan και Rob Colland.

Οι τρεις BMW που θα συμμετάσχουν θα φορούν δίλιτρο τούρμπο κινητήρα απόδοσης 350 ίππων. Στο θεσμό του WTCC παίρνουν μέρος μοντέλα παραγωγής της μεσαίας κατηγορίας με προδιαγραφές που παραπέμπουν σε αυτές του πρωταθλήματος Touring Car Racing.

H ομάδα της West Surrey Racing θα είναι η τρίτη ιδιωτική ομάδα που έχει εργοστασιακή υποστήριξη μαζί με αντίστοιχες ομάδες που υποστηρίζονται από τη Ford και την Toyota, ενώ με πλήρη εργοστασιακή εμπλοκή αγωνίζονται οι Honda, Subaru, Vauxhall (Opel δηλαδή) και MG.

To  Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού είναι ένας από τους παλαιότερους και πλέον επιτυχημάνους θεσμούς στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ιδιαίτερα δημοφιλές τόσο στη Βρετανία όσο και έξω από αυτήν που συναγωνίζεται σε θέαμα και ανταγωνισμό αυτό του DTM, στο οποίο όμως τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν έχουν προδιαγραφές πολύ πιο κοντά στην F1.

O πρώτος αγώνας της χρονιάς έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 1 και 2 Απριλίου στη φημισμένη πίστα του Brands Hatch

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα highlights από τον αγώνα του 2016 στην ίδια πίστα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube