Formula 3: τα Αστέρια του Αύριο

Formula 3: τα Αστέρια του Αύριο

Ο πρώτος, τριπλός γύρος του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος F3 έγινε στο Silverstone. Ποιοι νεαροί διακρίθηκαν και ποιοι απογοήτευσαν.

Η αυλαία άνοιξε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula 3 με ένα τριπλό αγώνα στην πίστα του Silverstone, στην Αγγλία.

Κοιτάζοντας τον βαθμολογικό πίνακα μετά τους τρεις πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος Euro F3, βλέπουμε επικεφαλής τον Antonio Giovinazzi.

O 21χρονος Ιταλός όμως δεν αποτελεί έκπληξη, αφού φέτος είναι η 3η του χρονιά στην Ευρωπαϊκή F3 (πέρσι ήταν 6ος) και η βαθμολογική του θέση οφείλεται στη σταθερή του απόδοση, αφού στο Silverstone πήρε δύο δεύτερες και μια τρίτη θέση. 

Τη νίκη στον πρώτο από τους τρεις αγώνες πήρε ο Felix Rosenqvist, αλλά ούτε και αυτό αποτελεί είδηση αφού ο 23χρονος Σουηδός είναι «βετεράνος» της F3 και νικητής πέρσι στον αγώνα-σύμβολο του Macau. O Rosenqvist ξεκίνησε τελευταίος τους δύο τελευταίους από τους τρεις αγώνες, αφού του είχε αφαιρεθεί η pole position λόγω τεχνικής παρατυπίας του μονοθεσίου του. Πάντως ανέβηκε θεαματικά, ιδίως στον δεύτερο αγώνα όπου από 35ος τερμάτισε 7ος.

Τελικά, αυτοί που πραγματικά εντυπωσίασαν ήταν δύο 17χρονοι rookies (νεοφώτιστοι) της F3, ο Μονεγάσκος Charles Leclerc και ο Άγγλος George Russell. Οι δύο νεαροί, πρώην κορυφαίοι καρτίστες (που τους βλέπουμε στο βάθρο, στην κεντρική φωτογραφία, να παίρνουν τα κύπελλα από τον Stefano Domenicali) κέρδισαν από έναν αγώνα στο Silverstone και εντυπωσίασαν στους άλλους, παίρνοντας έτσι αντίστοιχα την και την θέση στη μέχρι στιγμής βαθμολογία. Θυμηθείτε αυτά τα ονόματα. Θα τα ξανακούσετε τα επόμενα χρόνια στη Formula 1 (Δείτε τους και εν δράσει, κάτω).

Άλλοι νεαροί που πήγαν καλά ήταν ο 19χρονος Ταϊλανδός Alex Albon, προστατευόμενος της Lotus, και ο μόλις 16χρονος Καναδός πρώην κορυφαίος καρτίστας και νυν μέλος της Ακαδημίας Νέων Οδηγών της Ferrari, Lance Stroll.

Υποσχέσεις άφησε και ο, επίσης 16χρονος και επίσης κορυφαίος στα καρτ, Άγγλος Callum Ilott, που είναι και Red Bull Junior, όμως ο άπιαστος στα καρτ, 16χρονος Ιταλός Alessio Lorandi, που διαδέχτηκε τον Max Verstappen στην ομάδα Van Amersfoort Racing, απογοήτευσε εντελώς. Ούτε ο 18χρονος Pietro Fittipaldi, εγγονός του Emerson και πρωταθλητής της Βρετανικής F Renault μπορούμε να πούμε ότι διακρίθηκε.

Η ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ EURO F3:

Θ.

Οδηγός

Βαθμοί

1

Antonio Giovinazzi

51

2

Charles Leclerc

43

3

George Russell

39

4

Felix Rosenqvist

31

5

Jake Dennis

30

6

Alexander Albon

28

7

Lance Stroll

20

8

Gustavo Menezes

18

9

Markus Pommer

16

10

Brandon Maisano

14

11

Pietro Fittipaldi

4

12

Callum Ilott

3

13

Maximilian Gunther

2

14

Santino Ferrucci

2

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube