Φλώρικο για drift car, αλλά κάνει παπάδες [video]

Φλώρικο για drift car, αλλά κάνει παπάδες [video]

Ο Tanner Foust αλλάζει την εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς VW Passat.

Δεν είναι πως τα Volkswagen δεν βελτιώνονται. Κάθε άλλο. Είναι από τις πλέον αγαπημένες μάρκες στον κόσμο του tuning, με βαριές αισθητικές και μηχανικές αναβαθμίσεις. Απλώς, συνήθως ως βάση χρησιμοποιούνται το Golf ή το Polo. Πάντως σίγουρα όχι το… Passat.

Μπορείς να φανταστείς εύκολα ένα κίτρινο Passat ταξί. Αλλά σίγουρα όχι drift car. Κι όμως, υπάρχει. Και μάλιστα με 1.000 άλογα. Αν και μηχανολογικά είναι ζήτημα αν έχει διασωθεί έστω και μία βίδα από το εργοστασιακό μοντέλο, η εξωτερική εμφάνιση είναι πάρα πολύ κοντά σε αυτή του μοντέλου παραγωγής.

Όπως είπαμε, η συγγένεια με το πραγματικό Passat είναι πολύ μακρινή. Ο κινητήρας είναι ένας V8 7,4 λίτρων με νίτρο, τοποθετημένος εμπρός. Και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Η κτηνώδης ισχύς μεταφέρεται από ένα 4άρι κιβώτιο και συμπλέκτη Tilton. Για το ανατριχιαστικό soundtrack φροντίζει η «οχτώ σε… ένα» εξάτμιση, με τις δύο πολλαπλές από κάθε σειρά κυλίνδρων να καταλήγουν σε έναν σωλήνα.

Στο video που παρακολουθούμε στο τιμόνι είναι ο Tanner Foust. Επαγγελματίας οδηγός αγώνων ράλι και drift, παρουσιαστής του αμερικάνικου Top Gear και… κασκαντέρ. Με συμμετοχή σε πολλές χολιγουντιανές ταινίες δράσης, όπως ας πούμε στο Fast and Furious. Η παραγωγή του συγκεκριμένου video είναι της Donut Media και το γύρισμα άκρως εντυπωσιακό. Είναι η ίδια εταιρεία που μας έχει δώσει υλικό με την Toyota GT4586. Το εντυπωσιακό drift car που προέκυψε από την τοποθέτηση του V8 μιας Ferrari 458 Italia στο αμάξωμα μίας Toyota GT86.

[Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube