Ετοιμοπόλεμη η McLaren 650S GT3 2016

Ετοιμοπόλεμη η McLaren 650S GT3 2016

Το τμήμα McLaren GT αποκάλυψε την 650S GT3 του 2016, με την οποία θα κάνει και την παρθενική εμφάνισή της στο Σαλόνι της Γενεύης ως αυτόνομο τμήμα.

Η McLaren 650S GT3 δημιουργήθηκε για να διατίθεται ως πελατειακό αυτοκίνητο σε ομάδες σε όλον τον κόσμο. Αυτή η 650άρα που προορίζεται για αποκλειστική χρήση στην πίστα διαθέτει τροποποιημένο αμάξωμα και φορά το διτούρμπινο 3,8λιτρο μοτέρ V8, συνδυασμένο με σειριακό 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων.

Η απόδοσή του αυτοκινήτου είναι περίπου 500 ίππους για να είναι σύννομο με τους κανονισμούς GT3 της FIA, ενώ το βάρος του φτάνει τα 1.240 kg.

Στο εργοστασιακό κομμάτι και δη αυτό των πληρωμάτων, το τμήμα McLaren GT ανακοίνωσε την προσθήκη του 24χρονου Γάλλου πιλότου Côme Ledogar στο τιμ. Ο Ledogar θα πλαισιώσει τους ήδη υπάρχοντες Rob Bell και Alvaro Parente, και θα αγωνιστεί στο Blancpain Endurance Series και στο Blancpain Sprint Series με την παραπάνω και πιο πρόσφατη 650S GT3.

Αλλά νέο μέλος απέκτησε και η McLaren GT Driver Academy, με τον 21χρονο Colin Thompson να έρχεται προς αρωγή των Alex Fontana, Struan Moore και Andrew Watson. Οι τέσσερις πιλότοι αποτελούν τα πληρώματα των δύο αυτοκινήτων του τιμ K-PAX Racing/Flying Lizard Motorsports που αγωνίζεται στο Pirelli World Challenge.

Ως τελική αναφορά για τη McLaren στους αγώνες GT να αναφέρουμε τη νίκη της 650S GT3 2015 στις 12 Ώρες του Bathurst, στην Αυστραλία, με το αυτοκίνητο #59 Tekno McLaren και πιλότους τους Shane van Gisbergen, Alvaro Parente και Jono Webb.

[Πηγή McLaren GT]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube