ERC, Rallye du Valais: O Lappi νικά και βλέπει τίτλο

ERC, Rallye du Valais: O Lappi νικά και βλέπει τίτλο

Ο Esapekka Lappi βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι μετά από μία πειστική νίκη στην Ελβετία.

Ο Φιλανδός έμεινε ανενόχλητος αφού πέρασε τον team-mate του στην εργοστασιακή ομάδα της Skoda, τον Sepp Wiegand, χθες, και τελικά επανέλαβε τη νίκη που είχε πάρει πέρσι στον ελβετικό αγώνα.

Η τρίτη φετινή νίκη του Lappi κάνει την κατάκτηση του τίτλου, τον επόμενο μήνα στο Γύρο της Κορσικής, σχετικά εύκολη υπόθεση.

Ο Craig Breen (Peugeot 208) ανέκαμψε μετά το σκασμένο λάστιχο που είχε την Πέμπτη, για να ανέβει τελικά στη 2η θέση – το πρώτο του βάθρο μετά τη νίκη του στο Ράλι Ακρόπολις τον Μάρτιο.

Ο Ιρλανδός τα είχε βάλει με τον εαυτό του μετά από δύο τετ-α-κε στα μέσα του τελευταίου σκέλους, που τον καθυστέρησαν στο κυνήγι του Kajetan Kajetanowicz. Τελικά πάντως πέρασε τον Πολωνό, που στη συνέχεια εγκατέλειψε όταν το Ford Fiesta του πήρε φωτιά.

Η ατυχία του Kajetanowicz ανέβασε τον Wiegand στην 3η θέση. Ο Γερμανός είχε βγει από τη μάχη για τη νίκη μετά από διάφορα προβλήματα, που περιλάμβαναν ένα σκασμένο λάστιχο, μια λάθος επιλογή ελαστικών στις μεταβλητές συνθήκες του αγώνα (βροχή, πάγος, λάσπη) και κάποια θέματα με το τιμόνι του Fabia S2000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube