ERC, Κορσική: Πρώτη νίκη του Sarrazin

ERC, Κορσική: Πρώτη νίκη του Sarrazin

O παλιός οδηγός F1, Stephane Sarrazin, πήρε την πρώτη του νίκη σε διεθνές ράλι, μετά από μάχη με τον Bryan Bouffier στο Γύρο της Κορσικής

Nυν οδηγός της Toyota στο Π. Π. Αντοχής, ο Γάλλος υπήρξε και εργοστασιακός οδηγός της Subaru στο WRC το 2005-2006, ενώ τα τελευταία χρόνια έκανε σποραδικές εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι.

Ο Γύρος Κορσικής ήταν το πρώτο του μεγάλο ράλι το 2014 και ήταν επικεφαλής για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με το Ford Fiesta του.

Η νίκη του Sarrazin έδειχνε απίθανη χθες Παρασκευή, όταν ο περσινός νικητής Bryan Bouffier (Ford Fiesta) τον έφτανε μετά από μια καθυστέρηση λόγω σκασμένου ελαστικού.

Όμως ο Sarrazin υποστήριζε ότι ο ρυθμός του δεν ήταν τόσο γρήγορος λόγω λάθος επιλογής ελαστικών, και πράγματι σήμερα ξέφυγε από τον Bouffier.

Ένα σύντομο τετ-α-κε του Bouffier στην προτελευταία ειδική διαδρομή έδωσε το καθοριστικό πλεονέκτημα στον Sarrazin που τελικά νίκησε με διαφορά 18,9”.

Ο Kevin Abbring ήρθε τρίτος με το εργοστασιακό Peugeot 208, ενώ ο team-mate του (και νικητής του Ράλι Ακρόπολις) Craig Breen εγκατέλειψε στο πρώτο σκέλος με πρόβλημα στη μετάδοση.

Ο Esapekka Lappi βγήκε από το δρόμο την πρώτη μέρα, αλλά είχε ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο στο ERC αφού ο team-mate του στη Skoda, o Sepp Wiegand, δεν ξεκίνησε καν τον αγώνα καθώς το αυτοκίνητό του είχε καεί μετά από έξοδο σε δοκιμές εξέλιξης.

Ενώ νικητής του αγώνα ήταν ένας οδηγός της Toyota στο WEC, ένας οδηγός της Porsche στο ίδιο πρωτάθλημα, ο Romain Dumas, πήρε την 5η θέση με μια 911 GT3 της κατηγορίας R-GT που θα έχει το δικό της μίνι πρωτάθλημα το 2015.

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ Ε.Δ.11:

Θ.

Οδηγός

Αυτ/το

Χρ./Διαφ.

1

Stephane Sarrazin

Ford

2h36m48.4s

2

Bryan Bouffier

Ford

18.9s

3

Kevin Abbring

Peugeot

1m38.2s

4

Eric Camilli

Peugeot

2m24.1s

5

Romain Dumas

Porsche

5m41.9s

6

Bruno Magalhaes

Peugeot

6m29.9s

7

Jean-Mathieu Leandri

Ford

7m33.5s

8

Jaromir Tarabus

Skoda

7m51.3s

9

Pierre-Antoine Guglielmi

Renault

10m19.0s

10

Laurent Reuche

Renault

13m21.0s

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube