ERC Junior: Η Opel κυνηγά τίτλο με δύο Adam R2

ERC Junior: Η Opel κυνηγά τίτλο με δύο Adam R2

Το ADAC Opel Rallye Cup θεωρείται πλέον ο σημαντικότερος θεσμός αγώνων Ενιαίου στην Ευρώπη.

Το ADAC Opel Rallye Cup θεωρείται πλέον ο σημαντικότερος θεσμός αγώνων Ενιαίου στην Ευρώπη και στην έκτη του χρονιά έχει προσελκύσει 20 ομάδες από 12 χώρες. 

Την ίδια στιγμη το Opel ADAM R2 συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία του, αφού κατάφερε να πανηγυρίσει τον τρίτο του συνεχόμενο τίτλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα FIA ERC Junior για οδηγούς κάτω των 27 ετών. Συνολικά, το Opel ADAM R2 κατέκτησε επτά τίτλους και 48 νίκες στην κατηγορία του.

Φέτος, η Ομάδα ADAC Opel Rallye Junior στοχεύει στη συνέχιση του εντυπωσιακού σερί νικών της στο FIA ERC Junior U27 με δύο ιδιαίτερα ταλαντούχους οδηγούς, τον 26χρονο Σουηδό Tom Kristensson από την πόλη Hörby, ο οποίος κατέκτησε το ADAC Opel Rallye Cup το 2017 που του εξασφάλισε μία θέση στο ADAM R2. Συνοδηγός του θα είναι ο Henrik Appelskog. Ο 18χρονος Λετονός Mārtiņš Sesks είναι το νέο όνομα στην ομάδα. Ο οδηγός από την Liepāja, την πόλη που φιλοξενεί τον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο ημερολόγιο του FIA ERC Junior U27, θα τρέξει με συνοδηγό τον Renārs Francis.

Οι νεαροί οδηγοί της Opel έρχονται αντιμέτωποι με τη πρώτη τους φετινή πρόκληση στο Azores Airlines Rally, τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς που θα διεξαχθεί στις 22 – 24 Μαρτίου. Το ράλι που έχει έδρα τα νησιά του Βόρειου Ατλαντικού θεωρείται ένας από τους πιο συναρπαστικούς και δύσκολους αγώνες λόγω των χωμάτινων διαδρομών του. Η ειδική διαδρομή Sete Cidades είναι πασίγνωστη για τις δυσκολίες που παρουσιάζει.

Πέρα από τη συμμετοχή της στους αγώνες του FIA ERC Junior, η Ομάδα ADAC Opel Rallye Junior συμμετέχει και στο ADAC Rallye Deutschland, το Γερμανικό γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος WRC της FIA. Η ομάδα έχει μεγάλες προσδοκίες από τον συγκεκριμένο αγώνα, δεδομένου ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια οδηγοί της Opel είναι νικητές στην κατηγορία R2.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube