Επιστροφή για το VW Polo Rally Car

Επιστροφή για το VW Polo Rally Car

Το νέο τετρακίνητο rally car της Volkswagen βασίζεται στο Polo GTI, αποδίδει 270 ίππους και μπορείτε να το αγοράσετε.

Η Volkswagen έχει να θυμάται μόνο καλές στιγμές από την σύγχρονη πορεία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Στα τέσσερα χρόνια εμπλοκής της στον θεσμό, κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια και τις τέσσερις χρονιές.

Στο τέλος όμως της προηγούμενης σεζόν, η VW ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, μιας και το dieselgate δεν «επέτρεψε» να εξελιχθεί ένα καινούριο μοντέλο που θα καλύπτει τις προδιαγραφές του θεσμού για το 2017.

Για το 2018 όμως, η γερμανική εταιρεία έχει άλλα σχέδια που περιλαμβάνουν και μια αγωνιστική έκδοση για το νέο Polo, όχι όμως για το WRC. Το νέο Polo Rally Car ανήκει στην κατηγορία R5, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αγοράσετε ένα για να τρέξετε με την ομάδα σας.

Βασίζεται στην τελευταία γενιά του Polo GTI, με τον δίλιτρο όμως κινητήρα να αποδίδει 270 ίππους αντί για 200 και να συνδυάζεται με 5άρι σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα τετρακίνησης. Επιπλέον, όπως είναι λογικό διαθέτει και roll cage προδιαγραφών WRC.

Η VW αναφέρει ότι η εξέλιξη του νέου Polo R5 έχει ξεκινήσει από τις αρχές του έτους, μόλις τελείωσε η συμμετοχή της στο WRC, πράγμα που σημαίνει ότι οι μηχανικοί της VW Motorsport έχουν αφοσιωθεί πλήρως σε αυτό το project με στόχο να δημιουργήσουν το πιο ανταγωνιστικό μοντέλο της κατηγορίας R5.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube