Επίσημο: Η Renault αποκαλύπτει το R.S. 01 [video]

Επίσημο: Η Renault αποκαλύπτει το R.S. 01 [video]

Όλα τα στοιχεία για το καινούργιο «όπλο» της Renault που θα φορά κινητήρα Nissan!

Η Renault αποκάλυψε τελικά το αγωνιστικό της προδιαγραφών LMP1, το R.S. 01.

Μέχρι τώρα μας είχε δώσει κάποια λίγα στοιχεία αλλά πλέον και στο πλαίσιο της έκθεσης στη Μόσχα παρουσίασε όλα όσα έκρυβε για το αυτοκίνητο. Πρόκειται για ένα δημιούργημα σε συνεργασία με τη Dallara που πληροί τις προδιαγραφές LMP1, έχοντας σαν βασικό δομικό στοιχείο ένα monocoque πλαίσιο από ανθρακονήματα.

Το R.S. 01 ζυγίζει λιγότερο από 1.100 κιλά και θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα με τη σφραγίδα της Nissan και συγκεκριμένα τον twin-turbo 3.8 V6 του GTR (Νismo) που "παράγει" πάνω από 500 ίππους, οι οποίοι περνούν στον πίσω άξονα μέσω ενός επτατάχυτου σειριακού κιβωτίου της Sadev. Η Renault λέει πως η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 300 km/h.

To αυτοκίνητο "πατά" πάνω σε τροχούς 18 ιντσών και φορά λάστιχα της Michelin που εξελίχθηκαν αποκλειστικά γι' αυτό. Για να σταματά χρησιμοποιεί δίσκους από ανθρακονήματα διαστάσεως 380 mm με εξαπίστονες δαγκάνες. 

Ο Patrice Ratti, πρόεδρος της Renault Sport Technologies, περιγράφει το R.S. 01 σαν το πάντρεμα ανάμεσα στην ομορφιά του Renault DeZir και τις εκρηκτικές επιδόσεις της Formula Renault 3.5, την ώρα που ο πρεσβευτής της Renault για τα motorsport, o Alain Prost, λέει πως το αυτοκίνητο είναι η απόλυτη έκφραση αυτού που θα μπορούσε να περικλείει ο όρος "αυτοκίνητο GT". 

To αυτοκίνητο που θα τιμάται στην Αγγλία 282.000 στερλίνες, θα χρησιμοποιηθεί τον επόμενο χρόνο στο νέο πρωτάθλημα που θα ακούει στο όνομα Renaultsport Trophy.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube