Εντατικές δοκιμές για τη νέα BMW M6 GT3

Εντατικές δοκιμές για τη νέα BMW M6 GT3

Κατά την παρουσίαση των 1- και 6-Series LCI στη Λισαβώνα, ο Τύπος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τη νέα αγωνιστική BMW M6.

Το αγωνιστικό που θ’ αντικαταστήσει τη Ζ4 στην κατηγορία GT3 από το 2016 βασίζεται στην Μ6 Coupe και βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης.

Η BMW Motorsport διεξάγει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών στις πίστες του Monteblanco στην Ισπανία και του Portimao στην Πορτογαλία, στο οποίο έμπειροι οδηγοί αγώνων GT και αντοχής όπως ο Jorg Muller δίνουν πολύτιμο feedback.

Ο πρόεδρος της BMW M GmbH, Frank van Meel, δήλωσε: «Προφανώς, γνωρίζαμε πως η έκδοση παραγωγής της Μ6 είχε θέσει ήδη τον πήχυ πολύ ψηλά όσον αφορά τον σπορ χαρακτήρα. Είναι πολύ εντυπωσιακό το πώς οι συνάδελφοί μας στην BMW Motorsport κατάφεραν να το εξελίξουν και είμαι βέβαιος ότι θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την επιτυχημένη αγωνιστική μας παρουσία.»

Ο V8 των 4,4 lt με τα δύο τούρμπο παραμένει, εν πολλοίς, ίδιος με αυτόν του μοντέλου παραγωγής αλλά έχει υποστεί μετατροπές με στόχο την χρήση στην πίστα και πλέον διαθέτει ξηρό κάρτερ. Θα αποδίδει περισσότερους από 500 ίππους, οι οποίοι θα περνάνε στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου.

Το αμάξωμα έχει, αναμενόμενα, δεθχεί αρκετές επεμβάσεις, με φαρδύτερα φτερά, επιθετικό body kit, μια μεγάλη σταθερή πτέρυγα κι ένα ευμεγέθη διαχύτη.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube