ENEOS Ράλι Κρήτης 2016: Νικητές οι Αλυγιζάκης-Χατζηδάκης

ENEOS Ράλι Κρήτης 2016: Νικητές οι Αλυγιζάκης-Χατζηδάκης

Η έντονη παρουσία του κόσμου στις ειδικές διαδρομές και ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των πληρωμάτων χαρακτήρισαν το φετινό Ράλι Κρήτης.

Ο αγώνας προσμετρούσε στο Περιφερειακό Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλλυ Κρήτης ως ο 3ος γύρος του θεσμού και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ.

Μεγάλος χορηγός ήταν τα λιπαντικά ENEOS, ενώ τη διοργάνωση του αγώνα ανέλαβαν από κοινού τα ηρακλειώτικα σωματεία Α.Ο.Κ. και ΦΙ.Μ.Α. με την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, του ΔΟΠΑΦΜΑΗ και της Αστυνομικής Δ/νσης Ηρακλείου. Συνολικά 28 πληρώματα πήραν εκκίνηση και 21 από αυτά κατάφεραν να φτάσουν στη ράμπα τερματισμού που είχε στηθεί στην πλ. Ελευθερίας, στο Ηράκλειο.

Επιτυχημένο χαρακτηριστικό του περσινού αγώνα που επαναλήφθηκε και φέτος ήταν η υπερειδική διαδρομή στην παραλιακή του Ηρακλείου, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου. Την Κυριακή το σκηνικό μεταφέρθηκε στο βουνό και συγκεκριμένα στις δύο ειδικές διαδρομές Επισκοπή και Καστέλι, που πραγματοποιήθηκαν από τρεις φορές η κάθε μία.

Στο αγωνιστικό σκέλος, πρώτοι στη γενική κατάταξη τερμάτισαν οι Αλυγιζάκης-Χατζηδάκης με Mitsubishi Lancer EVO IX. Ενδεικτικό του έντονου συναγωνισμού ήταν το ότι πίσω τους τερμάτισαν οι Κακεπάκης-Μπαρδάκης με ίδιο αυτοκίνητο, με διαφορά μόλις ένα δευτερόλεπτο! Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν οι περσινοί νικητές του αγώνα Αναπολιοτάκης-Χαλκιαδάκης, με SEAT Ibiza kit-car.

Στην κατηγορία F2 νικητές αναδείχθηκαν τα αδέλφια Κτιστάκη, οι οποίοι χάρισαν θέαμα οδηγώντας στο όριο το Peugeot 306. Στη 2η θέση τερμάτισαν οι Νικολιδάκης-Πετούσης με Peugeot 106 S16 και την τριάδα των νικητών συμπλήρωσαν οι Πατσουράκης-Ζωφάκης με Citroen C2. Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών:
C2: Λευτέρης Αλυγιζάκης – Μιχάλης Χατζηδάκης, Mitsubishi Lancer EVO IX
C3 + C4: Δημήτρης Κτιστάκης – Μάνος Κτιστάκης, Peugeot 306
C5: Γιάννης Νικολιδάκης – Μάνος Πετούσης, Peugeot 106 S16
C6: Μιχάλης Ανταλουδάκης – Νίκος Πλουμής, Peugeot 106 S16

[Πηγή: ΑΟΚ / Φωτογραφίες: Aris Myridakis Photography]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube