Ένας μελλοντικός Raikkonen;

Ένας μελλοντικός Raikkonen;

Ο 15χρονος Φιλανδός Niko Kari πήρε το πρωτάθλημα SMP Formula 4 και ήδη έβαλε πλώρη για τη Formula 3.

Ο Kari, που θα κλείσει τα 16 τον ερχόμενο Οκτώβρη, πήρε το εναρκτήριο πρωτάθλημα SMP Formula 4 ένα γύρο πριν το τέλος της σεζόν, εξασφαλίζοντας και το βραβείο των 350.000 ευρώ για να προχωρήσει στη Formula 3.

O Afa Heikkinen, επικεφαλής της ομάδας Koiranen GP που τρέχει σε διάφορες κατηγορίες και διοργανώνει και το πρωτάθλημα SMP F4, δήλωσε στο «αδελφό» μας AUTOSPORT:

«Ο Niko έχει ορισμένους χορηγούς, οπότε είμαι βέβαιος ότι θα καλύψει τη διαφορά στο μπάτζετ. Έχουμε διασυνδέσεις με κάποιες ομάδες F3. Θα συστήσω μερικές με τις οποίες πιθανώς θα κάνει δοκιμές, αλλά η απόφαση θα είναι δική του. Πιστεύω ότι θα κάνει τεστ με τρεις ή τέσσερις ομάδες και μετά θα αποφασίσει».

Οι βρετανικές ομάδες F3, T-Sport και Double R Racing, που αμφότερες έχουν ιστορικούς δεσμούς με τη φιλανδική αγωνιστική σκηνή, είναι πρόθυμες να δοκιμάσουν τον Kari.

Ο τεχνικός διεθυντής της πρώτης, Alan Woodhead, είπε: «Αυτό τον καιρό γίνονται πολλές συζητήσεις για τον Kari. Ο Afa έχει μόνο καλά πράγματα να πει γι’ αυτόν, θεωρεί πως είναι αληθινό ταλέντο, οπότε θα θέλαμε πολύ να του δώσουμε την ευκαιρία μετά το Grand Prix του Macau, για να δούμε τι μπορεί να κάνει με ένα μονοθέσιο F3».

Σημειώνουμε πως ο Kimi Raikkonen είχε κάνει το άλμα από τη Formula Renault απευθείας στην F1 το 2001.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube