Ένας γύρος στο Nürburgring με μια αγωνιστική BMW M3 E30 DTM [video]

Ένας γύρος στο Nürburgring με μια αγωνιστική BMW M3 E30 DTM [video]

Το video αποδεικνύει ότι, τριάντα χρόνια μετά, τα «κουρέλια» τραγουδούν ακόμα. Δυνατά και καθαρά. Και πάνε γρήγορα.

Η BMW M3 E30 θεωρείται από πολλούς λάτρεις της οδήγησης ως η καλύτερη που φτιάχτηκε ποτέ και ένα από τα κορυφαία σπορ αυτοκίνητα του πλανήτη. Άποψη λιγάκι υπερβολική, ίσως, αλλά δεν απέχει πολύ από την αλήθεια.

Το στήσιμο ήταν έτοιμο για την πίστα
, το εσωτερικό ήταν οδηγοκεντρικό, καλοφτιαγμένο και όμορφο και η σχεδίαση ήταν αναμφίβολα ξεχωριστή, μυώδης και σοφιστικέ ταυτόχρονα. Η αγωνιστική έκδοση ήταν επίσης εξαιρετικά πετυχημένη.

ΔEITE AKOMH Δοκιμάζουμε την BMW M3 E30 Evo 1

H BMW M3 E30 μπήκε στο DTM στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’80, κόντρα στη Mercedes-Benz 190E με τον 16βάλβιδο κινητήρα εξελιγμένο από την Cosworth. Πήρε νίκες και τίτλους, και δικαίως χαρακτηρίστηκε ένα από τα πλέον πετυχημένα αυτοκίνητα των αγώνων τουρισμού παγκοσμίως, ενώ δεν έλειψαν και θριαμβευτικές εμφανίσεις, σποραδικά έστω, σε ασφάλτινα ράλι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, κυρίως στην Κορσική.

Το αυτοκίνητο εκτός από γρήγορο ήταν και αξιόπιστο, όπως αποδεικνύεται. Αφού υπάρχουν ακόμη σε κυκλοφορία αρκετά αντίτυπα. Ένα από αυτά πρόσφατα έκανε γύρους στην Πράσινη Κόλαση. Και όπως αποδεικνύεται από το video, πάει γρήγορα και ακούγεται υπέροχα.    

 [Πηγή R&T]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube