Τέζα στο Nürburgring, on board με τον Coronel στο Chevrolet WTCC [video]

Τέζα στο Nürburgring, on board με τον Coronel στο Chevrolet WTCC [video]

Το WTCC πάει στην Πράσινη Κόλαση και ο Tom Coronel μας πηγαίνει έναν γρήγορο γύρο με το αγωνιστικό Chevrolet, αποκαλύπτει μυστικά και εξηγεί τα πατήματα.

Στο πλαίσιο του 24ωρου αγώνα του Nürburgring, το WTCC επιστρέφει και φέτος στην Πράσινη Κόλαση. Είναι ο μόνος διεθνής θεσμός, το μόνο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA που γίνεται στη θρυλική διαδρομή της Nordschleife.

Από το ατύχημα του Lauda το 1976 που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή, πρώτα η F1 και στη συνέχεια σταδιακά όλα τα διεθνή πρωταθλήματα άρχισαν να μποϊκοτάρουν τη θρυλική μεν, επικίνδυνη δε διαδρομή. Όμως πέρσι, σε μια προσπάθεια να τονωθεί το ενδιαφέρον για το WTCC και να αποκτήσει περισσότερη αίγλη, η FIA τόλμησε να φέρει το θεσμό στο Nürburgring, με τον αγώνα να γίνεται στο σύνολο της διαδρομής, συμπεριλαμβάνοντας τη θρυλική Nordschleife, αλλά και τη σύγχρονη πίστα Grand Prix. 

Λόγω του συνολικού μήκους του γύρου που φτάνει τα 25.947 m ο αγώνας διαρκεί μόλις τέσσερις γύρους. Αλλά το θέαμα είναι συναρπαστικό, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πέρσι από κοντά. Ο φετινός 24ωρος αγώνας του Nürburgring πλησιάζει. Ο Tom Coronel έχει αγωνιστεί σε αυτόν, αλλά τα τελευταία χρόνια ακολουθεί τακτικά το WTCC και φέτος επιστρέφει ως οδηγός της Chevrolet. Μας καλωσορίζει στην Πράσινη κόλαση, μιλά για το θεσμό και μας πηγαίνει έναν γύρο τέζα ενώ ταυτόχρονα μιλά και εξηγεί μυστικά, γραμμές και πατήματα. Απολαύστε τον. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube